SPREK GJENG: Karin Mathisen, Pensjonistforbundet, Mette Dale, Telemark Røde Kors, Magne Dale, Skien Rotary, Heidi Hamadi, Telemark Fylkeskommune, Margareth Svanvik Barstad, Skien kommune og Tilie Foss Sodeland, Telemark Røde Kors er klare for aktivitetsdag i Brekkeparken. (Foto: Bjørn Sodeland) Vis bildetekst
SPREK GJENG: Karin Mathisen, Pensjonistforbundet, Mette Dale, Telemark Røde Kors, Magne Dale Skien Rotary, Heidi Hamadi, Telemark Fylkeskommune, Margareth Svanvik Barstad, Skien kommune og Tilie Foss Sodeland, Telemark Røde Kors er klare for aktivitetsdag i Brekkeparken. (Foto: Bjørn Sodeland)

Aktivitetsdag med høy aldersgrense

Det er lov å ha det moro selv om du er godt voksen. Torsdag 1. juni blir det potetløp, blinkskyting med ertesprettert og tanmdemskiløp i Brekkeparken for alle over 55 år.

Aktiv alderdom er en viktig satsning for Telemark Fylkeskommune. Sammen med Telemark Røde Kors, Skien Rotary, Pensjonistforbundet i Telemark, Telemark Museum, Skien kommune og Porsgrunn kommune arrangerer de for 8. gang Aktivitetsdag for godt voksne i Brekkeparken. 

I fjor dukket over 600 spreke eldre opp for å teste alt fra balanse og spenst til hukommelse og fiskeferdigheter, og arrangørene regner med minst lite godt oppmøte i år.

- Hvert år får vi telefoner fra jul og fram til dagen arrangementet er med spørsmål om det blir noe i år. Dette er en veldig populær aktivitet og vi har helt klart funnet en nisje som fenger de godt voksne. Blir været bra, blir det garantert full park, sier Magne Dale i Skien Rotary.

Møkkavær 10. mai

Arrangementet er del av Verdens aktivitetsdag, som egentlig gikk av stabelen 10. mai. Basert på tidligere erfaringer, har arrangørene i Skien valgt å flytte litt på markeringen.

- Generelt har det vært møkkavær på 10. mai. I år snødde det faktisk på Gulset, derfor har vi de siste årene utsatt arrangementet til månedsskiftet mai/juni og det har vært vellykket, sier Dale.

Besøk av Oddvar Brå

Totalt skal deltakerne gjennom åtte poster med ulike aktiviteter. I tillegg blir det underholdning på scenen ved caféen i parken. Årets hovedgjest er Oddvar Brå.

- Oddvar Brå har gjort mer enn å brekke staven og er en forkjemper for dette med å også fokusere på helse for de godt voksne. Han har en egen evne til å stå på og velge å ikke sette seg ned selv om han møter en motbakke i livet, sier Per Simon Mustvedt, som skal intervjue Brå på scenene.

Brå skal også delta på selve rebusløpet og skal han underveis gi råd og tips til deltakerne om hvordan de best mulig skal komme seg gjennom de ulike postene.
Etter løper kommer Seniordans Norge for å danse, Turnjentene fra Odd viser fram sine kunster og leder for Norsk Skieventyr i Morgedal, Kirsti Marie Tveit, presenterer "Morgedalssvingen". Tur-guttekoret fra Mælum underholder med sang og musikk og dagen avsluttes med en hilsen fra Eva Lise Rosenvold i Pensjonistforbundet.

Ta med naboen

Alle som ønsker å være med på aktivitetsdagen 1. juni er velkommen, enten de kommer som del av en gruppe, alene eller sammen med familien.

- Det eneste kravet vi har er at deltakerne er over 55 år og har lyst til å være med. Vi oppfordrer også familier til å ta med sine kjære på utflukt denne dagen. Noen har kanskje en nabo som sitter mye alene. Ta med naboen og kom, oppfordrer Mette Dale i Telemark Røde Kors.

Gratis transport

Arrangementet starter i Brekkeparken klokken 11.55, og for de som har behov for det går det gratisbusser fra flere holdeplasser:

10.45 Menstad Bydelshus
11.00 Gråtenmoen Bydelshus
11.00 Drosjeholdeplassen, Landmannstorvet Skien
11.45 Lie Bydelshus
11.00 Bussholdeplassen v/ Hovengasenteret Porsgrunn

Kontakt Magne Dale – 35 53 69 96 for mer info