DSC_0101

Alle fortjener en ferie

Iris, Ajna, Julie og Sophie gleder seg til sommerferien og vil at alle andre barn skal gjøre det samme. Derfor samlet de inn 2700 kroner til Ferie for alle.

- Vi tenkte at det var mange barn som ikke får ferie og vi vil at alle skal få det, sier Sophie Tonheim Welfler.

Sammen med søsteren Julie og venninnene Ajna Menon og Iris Therese Kalliovirta samlet hun sammen kassevis med leker, bamser, bøker og spill, bakte muffins, blandet saft og laget, med litt hjelp fra mamma, lodd på PCen. Utenfor Kiwi på Stridsklevsenteret rigget de opp et bord og ikke lenge etter strømmet kundene til.

- Det kom veldig mange barn, voksne og gamle som ville ha lodd og mange kjøpte muffins. De kostet ti kroner og loddene kostet fem, sier Julie.

- Hvis man ikke vant fikk man trøstepremie, forklarer Iris Therese.

- Det var veldig gøy, sier Ajna.

Stor førstepremie

Dagens førstepremie ble vunnet av en venninne av jentene. En ordentlig diger premie ifølge jentene selv.

- Førstepremien var en bamse som var større enn Ajna. Den var nesten større enn meg, sier Sophie og viser ivrig hvor høy bamsen var. Hun er ikke er i tvil om at innsatsen de la ned var verdt det, og at det var fint å gi bort pengene til noen som virkelig trenger det i stedet for å bruke dem på godteri.

- Av og til er det fint å tenke på noen andre enn seg selv. Det var gøy for oss å gjøre dette og vi har lyst til å gjøre det igjen, sier hun.

DETTE ER FERIE FOR ALLE

  • Ferie for alle er et gratis ferietilbud til barnefamilier med svak økonomi.
  • I sommer tar Telemark Røde Kors nesten 150 barn og voksne med på ulike ferieaktiviteter ledet av frivillige.
  • På planen står blant annet dagstur til Tusenfryd, overnattingstur til Kristiansand, hyttetur ved Mørjefjorden og seiltur med overnatting.
  • Telemark Røde Kors har også egne ferietilbud i høst- og vinterferien.