Anne Grete Berge fra Bø og Sauherad Røde Kors står ute i en liten park, Sola skinner og hun smiler bredt. Vis bildetekst
NETTVERKET MITT: - Her møter jeg folk som har de samme interessene som meg os gom ønsker å bidra til noe mer en seg selv, sier Anne Grete. (Foto: Bjørn Sodeland)

Det beste stedet å være

- Det som er så flott med frivilligheten er at folk får gjøre noe de er interessert og engasjert i og får muligheten til å bruke seg selv, sier Anne Grete Berge.  Selv har hun vært aktiv siden 1980.

Anne Grete Berge (72), Bø og Sauherad Røde Kors
Skikkelig brysom siden 1980
Aktivitet: besøkstjenesten, lyttevenn, flerkultur, frivilligvert

Ta brysom-testen

- Jeg trives i organisasjonslivet. Både med å være del av et fellesskap – det er her jeg har nettverket mitt - og det vi jobber med. Her møter jeg folk som har de samme interessene som meg og som ønsker å bidra til noe mer enn seg selv. Det er det beste stedet man kan være, sier Anne Grete.

Siden 1980 har hun vært aktiv i Røde Kors og har ingen planer om å gi seg med det første.

- Min mor var besøksvenn til hun var 89 og en halvt og døde da hun var 90. Det som er så flott med frivilligheten er at folk får gjøre noe de er interessert og engasjert i og får muligheten til å få brukt seg selv.

For Anne Gretes del begynte engasjementet i det som het barnehjelpen, der hun sammen med flere venninner hadde fritidsklubb for barn og unge med funksjonsnedsettelser og arrangerte turer og leirer til den lokale Røde Kors-hytta og andre steder.

bilde bø 5
VIL LØFTE FLERE: Anne Grete har flere flotte frivillige med på laget. Bente Saugestad og Yngve Stokstad bidrar i besøkstjeneste med hund, som vaksinevakter og som turvenner. (Foto: Bjørn Sodeland)

Siden den gang har hun fortsatt engasjementet i Røde Kors sine omsorgsaktiviteter, og er aktiv i alt fra besøkstjenesten og eldretrim til lyttevenn for barneskolebarn og aktiviteter for flerkulturelle. Hun er også lokalforeningens Frivilligvert og har ansvar for å ta imot nye frivillige og jobbe med ivaretakelse av de som allerede er i systemet. Ikke rart hun er et kjent ansikt i lokalmiljøet.

- Noen synes kanskje jeg stikker meg litt mye fram og du kan godt løfte fram noen andre, sier hun beskjedent.

Meld deg frivillig her