LAR SEG IKKE STRESSE: Tirsdag inviterer Telemark Røde Kors til hUmanitært forum med stresscoach Stine Valjord-Hofsøy. (Foto: Privat) Vis bildetekst
LAR SEG IKKE STRESSE: Tirsdag inviterer Telemark Røde Kors til hUmanitært forum med stresscoach Stine Valjord-Hofsøy. (Foto: Privat)

Bli med i livets heiagjeng

Vil du lære mer om hvordan du kan håndtere stress og ensomhet? Tirsdag neste uke dukker stresscoach Stine opp på digitalt hUmanitært forum og du er velkommen til å delta.

- Dette er et alvorlig tema, men mye av det jeg snakker om handler om livsnytelse og det å finne glede i hverdagen, sier Stine Valjord-Hofsøy, stresscoach og livsnyter.

Selv om praten foregår på telefon, skinner humøret hennes gjennom. Med jevne mellomrom høres en trillende latter, hun prater på innpust og utpust og deler både av egne erfaringer og fakta om tematikken.

- Jeg har min personlige historie med varierende mental helse og har kjent på utbrenthet, depresjon, stress og ensomhet. Til slutt møtte jeg den berømte veggen og brukte smellen til å utdanne meg innen stress og ledelse, sier Stine.

I dag er hun såkalt sertifisert stresscoach og holder kurs og foredrag over hele Norge. På tirsdag beveger hun seg litt utenfor både Norges grenser og komfortsonen ved å holde innlegget på engelsk. Denne gangen er nemlig hUmanitært forum et samarbeid mellom Telemark Røde Kors og City Red Cross of Skopje i Nord-Makedonia.

- Jeg har tullet litt med en del her i det siste og sagt at endelig får jeg valuta for friåret jeg hadde i London i 1998, sier Stine.

En subjektiv følelse

- Mye av det jeg snakker om handler om selvledelse. Det å se hvilke muligheter hver og en av oss har til å hjelpe og passe på oss selv. Stress er en subjektiv følelse og i mange tilfeller er det mulig å ha en mestringstro og tenke at jeg takler stress. Føler man seg ensom kan man ofte gjøre noe med det.

Det betyr likevel ikke at vi står helt alene. Vi er, ifølge Stine, også helt avhengige av de rundt oss.

- Selvomsorg er viktig, men vi må også være sammen om det. Vi må bli flinkere til å heie på hverandre og løfte hverandre opp. Jeg oppfordrer alle til på bli med i livets heiagjeng, sier Stine.

Vil du bli med?

hUmanitært forum
Ut av stress og ensomhet
26.10 – 18:00 – 19:30

PÅMELDING

hUmanitært forum er et månedlig arrangement i regi av distriktsråd ungdom i Telemark Røde Kors. 

Les mer om ungdom og ensomhet i Røde Kors-rapporten Psykt ensom