Jorge Brito, Sky Fitness, Eli Ducros, Telemark Røde Kors og Kathrine Nakken, Skien By på vei opp Ibsentrappa. Vis bildetekst
TRIPP, TRAPP JOGGESKO: På Skien City Run er du velkommen enten du løper i joggesko eller er skodd for å gå deg en tur, melder Jorge Brito, Sky Fitness, Eli Ducros, Telemark Røde Kors og Kathrine Nakken, Skien By. (Foto: Bjørn Sodeland)

Bytur med høy puls

Lørdag 6. mai går startskuddet for et helt spesielt byløp i Skiens gater. Et løp der absolutt alle kan delta og samtidig støtte Røde Kors sitt arbeid mot ensomhet.

- Tanken bak Skien City Run er å få i gang et byløp der absolutt alle kan delta, enten de er topptrente og vil løpe på tid eller bare ønsker å få seg litt frisk luft sammen med barna eller bestemor, sier Jorge Brito, daglig leder i Sky Fitness og initiativtaker til dugnadsprosjektet Skien City Run, som i fjor bidro med 15 000 kroner til Telemark Røde Kors sitt arbeid for barn og unge med funksjonsnedsettelser.

Årets løp har fått undertittelen "Mestring i Skiens gater", og alle inntekter går til Røde Kors sitt arbeid mot ensomhet. Det inkluderer Røde Kors Nettverk, et tilbud til mennesker som av ulike grunner har behov for å bygge opp en ny omgangskrets, lokale aktiviteter som bidrar til integrering av flyktninger og besøk hos eldre og ensomme på aldershjem og institusjoner over hele fylket.

Løpet går fra Skien sentrum, innom Bakkestranda, opp til Brekkeparken via Ibsentrappa, før det bærer ned igjen til sentrum via Snipetorp.

- Lov å ta seg en pause

For at flest mulig skal få oppleve gleden ved å være i fysisk aktivitet, har løpet en egen tilrettelagt løype for de med barnevogn eller rullestol og egen starttid for dem som ikke ønsker å løpe på tid.

- På Skien City Run er det lov å ta seg en pause, og på løpet uten tid oppfordrer vi barnefamilier, eldre og andre som ønsker å ta det litt med ro til å melde seg på. Underveis blir det pausestasjoner både på Bakkestranda og i Brekkeparken med ulike aktiviteter og moro både for gammel og ung. Her er det fritt fram for å ta med seg hele familien på tur, sier Eli Ducros, daglig leder i Telemark Røde Kors.

Et løp for alle

Skien City Run har i år fått støtte av Gjensidigestiftelsen, og Røde Kors har invitert med seg deltakere fra egne rekker som trolig ellers ikke ville deltatt i et ordinært gateløp. Her er målet ikke bare selve løpet, men også forberedelsene til løpsdagen.

- Vi vet at fysisk aktivitet kan ha en direkte effekt på psykisk helse og har derfor valgt å gjøre Skien City Run til en integrert del av våre aktiviteter. Mange av våre deltakere sliter for eksempel med sosial angst og ville ellers ikke deltatt på denne typen arrangementer. Nå skal vi ut og trene lett i ukene som leder opp mot løpet og håper at dette vil bidra til å skape forventninger, stolthet og mestring blant våre deltakere, sier Ducros.

På lag med Skien By

Skien By, er i år som i fjor medarrangør, og daglig leder Kathrine Nakken gleder seg til arrangementet.

- Skien City Run er en fin mulighet for hele familien til å bli med på en litt annerledes bytur, få oversikt over noen av de flotte sentrumsnære områdene vi kan by på og få hjertet til å banke litt ekstra hardt for Skien by.