GOD STEMNING: Trond Midtbøen er en av flere frivillige på Haraldvigen som stiller opp hvert eneste år. Vis bildetekst
GOD STEMNING: Trond Midtbøen er en av flere frivillige på Haraldvigen som stiller opp hvert eneste år.

Det var en gang en sommer

Sommeren 2018 dro 25 telemarksungdommer på sommerleir helt uten mamma og pappa. Forrige uke inviterte de foreldre og ledere til mimring hos Skien Røde Kors.

Hvert eneste år i uke 32 arrangerer Telemark Røde Kors sommerleir for barn og unge med funksjonsnedsettelse på den idylliske øya Haraldvigen utenfor Kristiansand. I 2018 var det 38. gang de tok turen, og som vanlig fikk gjestene oppleve noen fantastiske «smeigedager» med makrellfiske, kanopadling, bading og selvfølgelig et besøk i Kaptein Sabeltanns rike.

- Det er lenge siden august, derfor syntes vi at det var på tide med en ordentlig mimrestund fra alt det fine vi opplevde i sommer, sier Ellen Haagenrud Grønlid, assisterende daglig leder i Telemark Røde Kors og ansvarlig for leiren på Haraldvigen.

I tillegg til å gi barn og unge en unik opplevelse, gir leiren foreldrene litt ekstra avlastning en kort sommeruke. Hver deltaker blir nemlig hele tiden passet på av hver sin frivillige leder. I tillegg er ti funksjonsfriske ungdommer med på turen både for å støtte og hjelpe de frivillige lederne og bidra til å bygge bro mellom funksjonsfrisk ungdom om ungdom med funksjonsnedsettelser. For foreldrenes del, gav mimringen et lite innblikk i hva ungdommene hadde fått oppleve på øya, mens ungdommene selv fikk mulighet til å møte igjen gamle venner fra sommeren.

- Det er veldig moro å se gjensynsgleden når deltakerne treffer både gamle venner og ledere så mange måneder etter turen. At foreldrene i tillegg får se hva vi har opplevd sammen tror jeg er viktig både for dem og for barna, sier Grønlid.

190117_medaljeportrettmedklokken
FLOTT BOK: Fotoboken med bilder fra sommerens opplevelser var en suksess, og medaljen med sjokolade ble godt mottatt.

Fikk fotobok

En av kveldens store overraskelser var en flott fotobok som var mulig å produsere takket være økonomisk støtte fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, et minne som mange koste seg med allerede på samlingen, og som flere får glede av mens de venter på neste sommer.

- Boka kommer nok til å bli bladd mye i og snakket mye om fram mot sommeren som kommer. Det er ingen tvil om at ungdommene storkoste seg på leiren som var, sier Grønlid.

I tillegg til bok, fikk alle en liten premie i form av en sjokolademedalje og flere frivillige ledere bidro med taler og fortellinger fra sommerens store begivenhet.