IMPONERT OVER BARNA: Line Mikalsen-Høiback og Britt Lia fra Porsgrunn Røde Kors skrøt av barnas innsats da de i dag mottok gaven fra Natalie, Ole Anders og resten av barna på Bergsbygda Montessoriskole. Rektor Anne Grethe Kringlåk fortalte at barna selv hadde valgt formålet. Vis bildetekst
IMPONERT OVER BARNA: Line Mikalsen-Høiback og Britt Lia fra Porsgrunn Røde Kors skrøt av barnas innsats da de i dag mottok gaven fra Natalie, Ole Anders og resten av barna på Bergsbygda Montessoriskole. Rektor Anne Grethe Kringlåk fortalte at barna selv hadde valgt formålet.

En ekstra overraskelse til jul

Elevene på Bergsbygda Montessoriskole har i desember tjent 6657 kroner på å hjelpe familien. I dag overrakte de pengene til Røde Kors som skal gi en ekstra julegave til barn som ellers ikke får noe.

- Vi hadde lyst til å gjøre noe for barn i Porsgrunn som ikke har det like godt som oss, derfor synes vi det er flott å kunne støtte arbeidet Røde Kors gjør, sier Natalie fra elevrådet på Bergsbygda Montessoriskole. Sammen med Ole Anders, overrakte hun på vegne av alle elevene på skolen i dag morges til sammen 6657 kroner til Line Mikalsen-Høiback og Britt Lia fra Porsgrunn Røde Kors Omsorg.

Avgjørelsen falt på Røde Kors etter en demokratisk avstemning blant alle elevene på skolen etter at elevrådet hadde foreslått fire ulike kandidater, og ifølge rektor Anne Grethe Kringlåk er dette en årlig tradisjon som har blitt en viktig del av førjulsforberedelsene til elevene.

- Vi har holdt på med dette siden 2012 og gitt til mange forskjellige formål, fra Barnas Fredspris til Trivselsfondet på sykehuset. Barna er veldig engasjerte, og jeg tror en av grunnene til det er at det er de selv som foreslår hvilket formål pengene skal gå til og har en demokratisk avstemning til slutt, sier Kringlåk.

Iherdig innsats

Fra skolens side har det blitt oppfordret til å gjøre en ekstra innsats i hjemmet for å tjene penger til bidrag, og elevene som i dag har møtt opp i gymsalene har ifølge egne utsagn virkelig stått på.

- Jeg har ryddet og vasket rommet, forteller en gutt bak i gymsalen
- Jeg har hjulpet oldemor i huset, forteller ei lita jente.
- Jeg har vært med å pusse opp badet, sier en gutt stolt.
- Jeg har dekket bordet en hel uke, skryter en annen.

Beløpet den enkelte har gitt har vært helt valgfritt, og pengene har blitt puttet i konvolutter som har blitt samlet inn og talt opp.

Ikke bare ullundertøy

Porsgrunn Røde Kors har i hele desember hatt et ønsketre på torget. Der har lokalbefolkningen fått mulighet til å plukke med seg et ønske og kjøpe en gave til et barn som virkelig trenger det. Ønskene har i mange tilfeller vært beskjedene og vitnet om behovet som er der ute. Nå vil Røde Kors gi disse barna en ekstra overraskelse.

- I Porsgrunn er det over 700 barn som lever under det som vi kaller for fattigdomsgrensa og på ønsketreet har de bedt om alt fra ullundertøy og gymtøy til dusjsåpe og sko. Det vi har fått av dere vil vi bruke til å kjøpe en liten leke eller noe annet ekstra de har veldig lyst på, sier Line Mikalsen-Høiback i Porsgrunn Røde Kors.