TROR PÅ SENIORKRAFT: Røde Kors-president Robert Mood var i går i Skien for å delta på Klimafestivalen §112. (Foto: Bjørn Sodeland) Vis bildetekst
TROR PÅ SENIORKRAFT: Røde Kors-president Robert Mood var i går i Skien for å delta på Klimafestivalen §112. (Foto: Bjørn Sodeland)

Får utslett av eldrebølgen

Robert Mood, president i Røde Kors, tok et kraftig oppgjør med eldrebølgen da han i går snakket på Klimafestivalen §112 i Skien.

- Vi må slutte å snakke om eldrebølgen her i landet. Det er et ord jeg nesten får litt utslett av, sa president Robert Mood, til stor jubel fra de nesten 60 tilskuerne som hadde møtte opp på Skien bibliotek for å høre på.

Presidenten var sammen med fylkesordfører Terje Riis-Johansen invitert av Besteforeldrenes klimaaksjon Grenland til å dele sine tanker om klimakrisen, og var tydelig på at han hadde stor tro på det grupper som dette kan bidra med.

200117_Mood og Terje Riis
DISKUTERTE KLIMAKRISEN: Terje Riis-Johansen, fylkesordfører i Vestfold og Telemark og Robert Mood, president i Røde Kors svarte på spørsmål og deltok i diskusjonen med publikum. (Foto: Bjørn Sodeland)

- Det finnes ingen eldrebølge. Jeg reiser rundt i Røde Kors sammenheng over det ganske land og ser vanvittig mye seniorkraft. Så hjelp meg å ta livet av begrepet eldrebølgen og begynn å ta i bruk ordet seniorkraft. Det er nemlig kraften i befolkningen og hos velgerne som kommer til å sette fart på at vi klarer å gjøre noe med klimaet, sa Mood.

I forkant av møtet var presidenten også på besøk på distriktskontoret til Telemark Røde Kors og besøkte Innafor, en ny møteplass for elever i videregående skole.

200117_på innafor
HELT INNAFOR: I forkant av konferansen, besøkte Robert Mood møteplassen Innafor, et tilbud til elever fra videregående skoler i Skien. (Fra venstre: Stine Brekka Skoland, daglig leder Telemark Røde Kors, Robert Mood, president Røde Kors, Tone Sissel Kise, distriktsleder Telemark Røde Kors, Tuva Rabben, Røde Kors Ungdom, Joakim André Jensen, prosjektleder Innafor. (Foto: Bjørn Sodeland)