VIKTIG BIDRAG: Rjukan og Tinn Røde Kors har flere store investeringer foran seg i år. Derfor kommer midlene fra en anonym giver ekstra godt med. (Foto: Bjørn Sodeland) Vis bildetekst
VIKTIG BIDRAG: Rjukan og Tinn Røde Kors har flere store investeringer foran seg i år. Derfor kommer midlene fra en anonym giver ekstra godt med. (Foto: Bjørn Sodeland)

Fikk 500 000 fra anonym giver

Rjukan og Tinn Røde Kors har fått 500 000 kroner fra en anonym giver. – Vi er helt overveldet, sier lokalforeningsleder Morten Gustavsen.

- Jeg fikk en telefon fra en som lurte på kontonummeret vårt fordi han ville gi oss noen penger og gav beskjed om at han ønsket å være anonym. Etter det tenkte jeg ikke så mye over saken, forteller Gustavsen ivrig.

Det var ikke før det begynte å nærme seg årsmøtetid at han ble klar over summen som hadde blitt overført.

- Da jeg skulle inn og kikke på budsjettet i forbindelse mer årsmøtet fikk jeg sjokk og ble nødt til å kikke flere ganger for å se om det stemte. Dette er jo helt rått, sier Gustavsen.

Viktig bidrag

Ifølge Gustavsen kommer pengene ekstra godt med i år, fordi behovet for å oppgradere mye av hjelpekorpsets utstyrspark er stort.

- Vi har en del tunge investeringer foran oss, blant annet planlegger vi innkjøp av to nye ATVer. Derfor passer dette spesielt bra. Det gjør også at vi får mulighet til å holde fokus på arbeidet vi gjør med omsorg og søk og redning i stedet for å bruke tiden på å samle inn midler, sier han og ønsker samtidig å benytte anledningen til å sende en ekstra takk til giveren.

- Jeg vil bare si at vi er helt overveldet. Tusen, tusen, tusen takk, sier Gustavsen.