Andreas står ute i blå skjorte og blå jakke. Det går mot  høst, men bladene på trærne er fortsatt grønne. Vis bildetekst
FRIVILLIG I FERIEN: Andreas brukte i sommer store deler av ferien sin til frivillig arbeid for Røde Kors. (Foto: Bjørn Sodeland)

- Jeg forelska meg i konseptet

Andreas skulle egentlig vært hjelpekorpser, men da han hørte om Ferie for alle falt han pladask.

Andreas Larsen Aarsvold (35)
Skikkelig brysom siden 2021
Aktivitet: Ferie for alle 

Ta brysom-testen

- Min første kontakt med Røde Kors startet med at jeg tok et kvalifisert førstehjelpskurs for å bli med i hjelpekorpset. Så fikk jeg en reisejobb der jeg var borte i perioder, og fikk derfor ikke mulighet til å bidra på det nivået jeg ønsket, sier Andreas Larsen Aarsvold.

Etter et par år i ny jobb, kom han over Ferie for alle, et gratis ferietilbud til barnefamilier med svak økonomi. Arbeidsplassen, Caverion, gir nemlig årlig 20 ansatte mulighet til å delta som aktivitetsledere på turene.​

For meg var den aller største opplevelsen da en av de voksne, som fortalte meg at han var veldig redd for hunder, tok sjansen på å bli med meg inn og hilse på en diger husky. Det endte med at han klappet den og til slutt overvant frykten. Det var veldig sterkt.

Andreas Larsen Aarsvold

- Da jeg hørte om dette leste jeg meg opp og forelska meg i konseptet. Likevel visste jeg ikke helt hva jeg gikk til og for meg overgikk det all forventning. Man kan ikke lese seg opp til hva man får ut av å se den gleden familiene opplever når de er på tur, forteller Andreas. Det endte med at han i sommer ble med på hele tre turer.

ulv i natur
TETT PÅ NATUREN: På Langedrag kom både frivillige og deltakere tett på naturen. Her hilser Tuva Thorson, daglig leder i Langedrag Naturpark på ulven. (Foto: Bjørn Sodeland)

Den aller største opplevelsen fikk han på Langedrag Naturpark, der både deltakerne og aktivitetslederne virkelig fikk komme tett på naturen.

- Jeg hadde ikke gjort dette hvis det ikke også gav meg noe personlig. Det føles veldig meningsfylt å være med og bidra til at familiene som er med får en god ferie. For meg var den aller største opplevelsen da en av de voksne, som fortalte meg at han var veldig redd for hunder, tok sjansen på å bli med meg inn og hilse på en diger husky. Det endte med at han klappet den og til slutt overvant frykten. Det var veldig sterkt, sier Andreas.

Meld deg frivillig her