HET POTET: Gerd Gade Langaas gav alt for laget da hun deltok i potetløpet. Dessverre mistet hun poteten helt på målstreken. (Foto: Bjørn Sodeland) Vis bildetekst
HET POTET: Gerd Gade Langaas gav alt for laget da hun deltok i potetløpet. Dessverre mistet hun poteten helt på målstreken. (Foto: Bjørn Sodeland)

Full fart i Brekkeparken

Flere hundre godt voksne damer og menn fant forrige uke veien til Brekkeparken for å delta på Aktivitetsdag for godt voksne.

- Sola skinner, dere skinner og jeg er sikker på at dette kommer til å bli en fantastisk dag, sa Heidi Gjøsæter fra Porsgrunn kommune da hun onsdag 23. mai åpnet den 9. aktivitetsdagen for godt voksne i Brekkeparken. Og fantastisk ble det. I løpet av tre solfylte timer fikk årets gjester mulighet til å lære mer om fysisk og psykisk helse, få oppfrisket kunnskapene sine om føflekkreft, delta på en sprek oppvarming med Friskis & Svettis og konkurrere med seg selv og andre på det faste rebusløpet som går gjennom parken.

Til sammen måtte deltakerne innom åtte poster med spørsmål og ulike øvelser som styrker balanse og koordinasjon. Potetløp, kasting med fluestang, tandemskigåing og kasting på stikka var noen av utfordringene, og selv om de fleste lagene tok utfordringene alvorlig, satt latteren løst.

- Det er veldig moro å være med på og vi koser oss ordentlig i finværet. Dette er et flott samarbeid mellom frivillighet og det offentlige som flere bør benytte seg av, sa Anne Karin Andersen, tidligere leder for folkehelseprogrammet i Telemark fylkeskommune, og i år en av flere hundre deltakende pensjonister.

laget
BRA LAG: Rachel Gundersen, Gerd Gade Langaas, Anne Karin Andersen, Walborg Krosshaug og Rønnaug Torsholt jobbet for samme lag. (Foto: Bjørn Sodeland)

Sammen med Walborg Krosshaug, Rachel Gundersen, Gerd Gade Langaas, og Rønnaug Torsholt, var Andersen del av et sprekt lag med høye ambisjoner, mye kunnskap men først og fremst godt humør. For aktivitet skal være lystbetont.

- Min oppfordring til alle er å gjøre det de synes er moro. Gå en tur, svøm med barnebarna eller driv med vektløfting, sa lagleder Krosshaug, som for ni år siden var med på å  starte aktivitetsdagen og i forbindelse med åpningen av dagen stod på scenen for å dele sine tanker om folkehelse.

Se flere bilder på våre Facebook-sider