NY HJERTESTARTER: Nissedal Røde Kors har fått ny hjertestarter fra de lokale hytteeierne på Kyrkjebygdheia. Den henger nå på utsiden av Røde Kors-hytta i et varmeskap og er klar til bruk. Vis bildetekst
NY HJERTESTARTER: Nissedal Røde Kors har fått ny hjertestarter fra de lokale hytteeierne på Kyrkjebygdheia. Den henger nå på utsiden av Røde Kors-hytta i et varmeskap og er klar til bruk.

Rekordbesøk

Nesten 80 gjester fant veien til Nissedal Røde Kors sin hytte på Kyrkjebygdheia da lokalforeningen i høstferien inviterte til åpent hus og demonstrasjon av ny hjertestarter.

- Dette var over all forventning. Det dumpet inn en hel haug med mennesker klokken 12 og det gikk i ett fram til 14.30. Vi hadde nok 70 til 80 voksne innom i løpet av dagen og alle fikk tilbud om opplæring i bruk av hjertestarter og smake på nystekte vafler, sier Lena Skarpodde, leder i Nissedal Røde Kors.

Hjertestarteren, som har en verdi på 15 000 kroner, er en gave fra lokale hytteeiere og er nå montert i et varmeskap på utsiden av Røde Kors-hytta slik at alle har mulighet til å bruke den dersom behovet skulle oppstå.

Nissedal1_crop
GODT BESØKT: Nissedal Røde Kors inviterte til åpent hus fra 12:00 - 18:00 og lokale hytteeiere strømmet på for å lære om bruk at den nye hjertestarteren de har spandert på lokalforeningen.

- Vi ha mange hytteeiere i området og har alltid med oss en hjertestarter når vi er på vakt. Den vi har fått nå vil henge der permanent og er enkel å bruke for alle, sier Lena.

Informasjon om arrangementet ble lagt ut på de lokale hytteeiernes Facebookgruppe og det er tydelig at lokalforeningen traff godt både med tema og tidspunkt.

- Vi har godt med gjester her i to høstferieuker og la arrangementet til helgen i midten og trodde vi skulle være godt dekket med fire frivillige og masse vaffelrøre. At det skulle komme så mange hadde vi ikke sett for oss og neste gang satser vi på å ha enda flere frivillige med, sier Lena.