tiltopps1

Gikk Til Topps

Forrige helg gikk Tone, Linda og 70 andre telemarkinger sammen til Gaustatoppen. På veien delte de gode historier, latter og norske gloser.

Gjennom integreringsprosjektet Til Topps, har Telemark Røde Kors og DNT Telemark i en årrekke jobbet sammen for å få gi flere en positiv opplevelse av norsk natur. I løpet av våren har frivillige fra Turistforeningen og Røde Kors tatt lokalt bosatte flyktninger og innvandrere med på tur i skog og mark, øvd på å tenne bål, hatt kurs i pakking av sekk og snakket masse norsk.

Målet med turene har, i tillegg til å bidra til bedre folkehelse og integrering gjennom fysisk aktivitet og friluftsliv, vært å forberede deltakerne på turen til Gaustatoppen.

På morgenen lørdag 26. august lå tåka lavt i fjellheimen. Med en stigning på 770 høydemeter og en total strekning på 4,3 kilometer, ble det en strabasiøs og krevende ferd i steinrøysa. Etter hvert som deltakerne nærmet seg toppen kom solen frem, utsikten ble stadig finere, og med pågangsmot, besluttsomhet og mye latter, nådde alle til slutt toppen.  Allerede mange meter fra turisthytta kom duften av de berømte vaflene sigende og flere lot seg friste til å smake når målet endelig var nådd.