KREATIVE JENTER: Tuva og Caroline var i forrige uke innom Telemark Røde Kors for å overrekke 249 kroner som de har tjent på salg av spaghettikunst. (Foto: Bjørn Sodeland) Vis bildetekst
KREATIVE JENTER: Tuva og Caroline var i forrige uke innom Telemark Røde Kors for å overrekke 249 kroner som de har tjent på salg av spaghettikunst. (Foto: Bjørn Sodeland)

Gir bort inntektene fra spaghettikunst

Med lim, vann og maling har Tuva (10) og Caroline (8) i sommer laget kreativ spaghettikunst som de har solgt i nabolaget. Pengene gir de til Haraldvigen leir for barn og unge med funksjonsnedsettelse.

- Vi bruker limpistol og sprøyter ned i vann. Når det lander i vannet tørker det og blir nesten som spaghetti. Så maler vi det, forklarer Tuva Lunde-Olsen Solheim ivrig.

Prosjektet startet en stille sommerdag på Venstøp i Skien sammen med venninnen Caroline Eik Andersen, og produksjonen foregikk i garasjen hjemme hos Tuva.

- Vi laget mange, over 30, og de lå strødd rundt i hele garasjen og i taket, forteller Caroline.

Salget gikk bra, og til sammen fikk de inn 249 kroner. 

Skal gå til aktiviteter 

At valget falt på Røde Kors og Haraldvigen leir for barn og unge med funksjonsnedsettelse er ikke tilfeldig. Tuvas pappa har nemlig vært med som frivillig leirleder hver sommer i til sammen 19 år og Tuva har vært med på lasset ni år på rad.

- Vi vil at Røde Kors skal kjøpe ting som kan brukes til alle aktivitetene på Haraldvigen, for eksempel Olympiske leker med skummann, sier Tuva og forklarer nærmere for uinnvidde.

- Det er to lag, alle har på badetøy og vi fyller en stor balje ned vann. På hvert lag er det en skummann dekket med barberskum, og målet er å skylle så mye skum som mulig av motstanderens mann. Det laget som har mest barberskum igjen vinner, sier Tuva og ler.