ET BANKENDE HJERTE: - Røde Kors gjør et fantastisk arbeid både ute i verden og lokalt her i Siljan, sier kunstner Bjørn Richter, som sammen med Sidsel Hestbek og Anja Kristiansen her viser frem to originaler han har donert til Røde Kors. (Foto: Bjørn Sodeland) Vis bildetekst
ET BANKENDE HJERTE: - Røde Kors gjør et fantastisk arbeid både ute i verden og lokalt her i Siljan, sier kunstner Bjørn Richter, som sammen med Sidsel Hestbek og Anja Kristiansen her viser frem to originaler han har donert til Røde Kors. (Foto: Bjørn Sodeland)

Gir to originaler til Siljan Røde Kors

Kunstner Bjørn Richters originaler selges normalt for mellom 15 000 og 30 000 kroner. Nå har han gitt to av dem i gave til Siljan Røde Kors.

- Røde Kors gjør et fantastisk arbeid både ute i verden og lokalt her i Siljan. Jeg har jobbet med dem på flere prosjekter her i nærmiljøet og kjenner Sidsel og de andre engasjerte menneskene veldig godt. Nå hadde jeg lyst til å gi dem en gave og plukket ut disse to bildene som jeg tenkte ville fungere bra. De dekker så mye men er likevel nøytrale og kan gi titusenvis av assosiasjoner, sier Richter.

Frie tøyler

I dag har Richter tatt med kunstverkene til den ombygde brakkeriggen ved biblioteket som Siljan Røde Kors har forvandlet til et lunt og koselig lokalforeningshus. Der sitter lokalforeningsleder Anja Kristiansen og Sidsel Hestbek klare med wienerbrød og nykokt kaffe, og det tar ikke lang tid før det assosieres fritt, både over hva bildene kan bety og hva Siljan Røde Kors kan gjøre med dem. Richter har nemlig gitt lokalforeningen relativt frie tøyler når det gjelder bruken.

- Dette overlater jeg til Sidsel og hennes hode, sier Richter og ler godt. De to har kjent hverandre lenge og har opp gjennom årene stått for flere kreative påfunn lokalt.

Et hjerte for Røde Kors

Det ene bildet Richter har med seg viser et stort hjerte. Ikke et tegneseriehjerte, men et ekte glødende hjerte, der blodårene sprer seg utover det svarte lerretet.

- Dette er jo Røde Kors med et hjerteunivers som strekker seg ut til de som trenger det. Kanskje vi kunne laget små trykk med en liten Røde Kors-logo og solgt videre, eller kanskje postkort, foreslår Hestbek.

- Jeg ser for meg hjertet som Røde Kors, og årene som sprer seg utover som alle lokalforeningene. Et nettverk der alle bidrar, sier Kristiansen.

Det andre bildet er av et menneske som holder en glødende kule høyt hevet over hodet. Også her, finner Hestbek en kobling til Røde Kors sitt arbeid.

- For meg gir dette bildet assosiasjoner til håp, et ord vi bruker mye i Røde Kors. Håpet er den glødende kulen, sier hun.

Veien videre

Siljan Røde Kors har foreløpig ikke landet på hvordan bildene skal brukes. Nå ønsker de innspill fra deg som sitter med en god idé eller kanskje ønsker å by på bildene. Begge bildene er innrammet, og minsteprisen for bildet med hjertet er satt til 10 000 kroner, mens bildet med den glødende kulen har fått en minstepris på 8000 kroner.

Kontakt:

Sidsel Hestbek 986 26 620
Anja Kristiansen 909 88 619

Etter ønske fra kunstneren, deles inntektene fra salget likt mellom Siljan Røde Kors og Palestine Children Relief Fund.