FULL KONTROLL: Peder Herlofsen, Mathea Pflug Lund, Sara Al-Abdallah, Glory Mwanza og Sidra Uoso har sammen med tre andre ungdommer vært ansvarlige for aktivitetene på Fellesverket Innafor og Fellesverket Henrys Hus i sommer. Frida Hall Bolstad (foran til høyre) , som er ansatt som koordinator på møteplassene, har bidratt med hjelp og veiledning.(Foto: Bjørn Sodeland) Vis bildetekst
FULL KONTROLL: Peder Herlofsen, Mathea Pflug Lund, Sara Al-Abdallah, Glory Mwanza og Sidra Uoso har sammen med tre andre ungdommer vært ansvarlige for aktivitetene på Fellesverket Innafor og Fellesverket Henrys Hus i sommer. Frida Hall Bolstad (foran til høyre) , som er ansatt som koordinator på møteplassene, har bidratt med hjelp og veiledning.(Foto: Bjørn Sodeland)

- Her er det vi som bestemmer

I sommer har åtte ungdommer hatt drømmejobben på Fellesverket. Sammen har de arrangert gratisaktiviteter på Røde Kors sine møteplasser i Skien og Porsgrunn.

Lista over sommerens aktiviteter er mildt sagt imponerende, med turer til Norsjø Ferieland, Rush Trampolinepark og Bø Sommarland. På Fellesverket Henrys Hus i Porsgrunn og Fellesverket Innafor i Skien har det blant annet vært kakekvelder, filmkvelder og når vi kommer på besøk i lokalene ved biblioteket i Skien er gjengen på Innafor i full gang med å arrangere gamingkonkurranse.

- Vi har satt opp en turnering i Super Smash Ultimate, som er et slåssespill på Nintendo Switch og i dag har femten ungdommer troppet opp for å delta. Lista over hvem som enhver tid leder kan du følge direkte på skjermen bak oss, forteller Peder Herlofsen, som er ansvarlig for kveldens arrangement.

Han er en av de åtte heldige som fikk sommerjobb på Fellesverket, Røde Kors sine møteplasser for ungdom, og gjør ifølge fellesverketkoordinator Frida Hall Bolstad en strålende jobb.

- Ungdommene i sommerjobb har ansvaret for å planlegge, gjennomføre og arrangere og i dag har jeg sagt at de skal delegere oppgaver til meg og at jeg er deres ressurs og så langt fungerer det kjempebra.

DSC_0393_lite
DEILIG Å VÆRE HER: Jwan Alkasem trives godt på Fellesverket Innafor. Her slår han av en prat med Mathea Pflug Lund som har sommerjobb som aktivitetsleder. (Foto: Bjørn Sodeland)

Veldig moro

For Sara Al-Addallah og Sidra Uoso, som er medarrangører er det første gang de deltar på noe som dette, og det er ingenting å si verken på innsatsen eller humøret.

- Her er det vi som bestemmer. Vi er ansatt som aktivitetsledere i sommer og det er veldig moro. I dag har vi besøksrekord. Vi serverer pizza, mat og snacks, vi spiller spill og musikk og treffer masse nye folk. Det er helt rått. Dette er den beste plassen som finnes for å møte andre ungdommer, forteller jentene i munnen på hverandre mens musikken dunker i bakgrunnen.

Borte ved en av skjermene har Mathea Plug Lund, som også er i sommerjobb, og Jwan Alkasem satt seg ned for å slå av en prat. For Jwan sin del er det ikke første gang han besøker Fellesverket Innafor, og heller ikke siste gang.

- Det er deilig å være her med andre ungdommer, delta i aktivitetene, spise pizza og se hvem som vinner og taper i kveld. Jeg har vært med på flere aktiviteter tidligere og vil gjerne være med på alt som skjer her, sier Jwan.

Se video fra kvelden på Youtube