HOLDT HODET KALDT: Indiane Åreskjold og Solveig Eek Simonsen valgte å selge is til inntekt til Røde Kors da det viste seg at det var tomt for bær.  (Foto: Bjørn Sodeland) Vis bildetekst
HOLDT HODET KALDT: Indiane Åreskjold og Solveig Eek Simonsen valgte å selge is til inntekt til Røde Kors da det viste seg at det var tomt for bær. (Foto: Bjørn Sodeland)

Ikke helt på bærtur

Indiane og Solveig skulle egentlig selge frukt og bær til inntekt til Røde Kors, men da de fant ut at bærsesongen allerede var på hell, satset de i stedet på salg av saftis. Det ble en suksess.

Ideen dukket opp da de begge satt i hagen, spiste plommer og ladet opp til skolestart neste uke. Etter en lang ferie var de klare for å finne på noe, og bestemte seg for å samle sammen de få plommene som var igjen på treet og selge dem til et godt formål. For å spe på litt ekstra, tok de også turen ned til Solveigs bestefar og bestemor for å plukke rips, men der var det ikke et eneste bær å finne.

- Vi fant ikke noen rips, og de få plommene spiste vi opp selv. Derfor bestemte vi oss i stedet for å selge is, og kjøpte en stor pakke med First Price saftis til 16 kroner. Ispinnene solgte vi videre for 10 kroner stykket, forteller Indiane Åreskjold (15).

Hjemme fant de en kjøleboks og begynte arbeidet med å lage i stand en salgsbod.

- Vi fant bord og stoler og lagde noen små plakater med informasjon om at vi solgte is til inntekt til Røde Kors, men salget gikk ikke så bra i begynnelsen, forteller Solveig Eek Simonsen.

Det hele løste seg heldigvis da småbrødrene engasjerte seg i salget.

- De er litt mer innpåslitne enn oss, og begynte å stoppe bilene i gata.  Da tok salget seg plutselig opp, sier Indiane og gliser.