REISESJEKKEN: Anne Wåsjø Hals og Trine Rabben i Telemark Røde Kors gleder seg til å ta med lokale barn på ferietur. Takket være sjekken fra Eva Møllerop Djupvik, Gry Holm og Hanne Augustin fra loge 114 Nora kan de by på flere spennende opplevelser. (Foto: Ingrid Eriksrød) Vis bildetekst
REISESJEKKEN: Anne Wåsjø Hals og Trine Rabben i Telemark Røde Kors gleder seg til å ta med lokale barn på ferietur. Takket være sjekken fra Eva Møllerop Djupvik, Gry Holm og Hanne Augustin fra loge 114 Nora kan de by på flere spennende opplevelser. (Foto: Ingrid Eriksrød)

Innsamlingsrekord til ferietur for lokale barn

Rebbekaloge 114 Nora satte ny innsamlingsrekord da over 100 gjester møtte opp på sosial samling til inntekt til Røde Kors og Ferie for alle.

- Vi har folk i vår loge som jobber et helt år med denne kvelden for øyet. Målet er å samle inn mest mulig penger til et positivt lokalt formål. I år ble det enstemmig vedtatt å gi pengene til Røde Kors og Ferie for alle og det er ekstra moro at vi denne gangen klarte å sette ny innsamlingsrekord, sier overmester Hanne Augustin.

Totalt fikk de inn hele 27 365 kroner, og alle logens medlemmer har jobbet sammen for å nå målet.

- Alle søstrene jobber dugnad for å få dette til. De dekker border, baker og står på fra morgen til kveld for at arrangementet skal bli en suksess. Vi har mannekengoppvisning og loddsalg, og i år har det blitt solgt ekstra mange lodd, sier Augustin. Hun tror både den lokale tilknytningen og Røde Kors som organisasjon står sterkt hos mange av gjestene og søstrene.

- Ikke alle kjenner Ferie for alle fra før, men alle kjenner Røde Kors og vet hva en ferietur kan bety for et barn. Da er det veldig lett å motivere gjestene til å kjøpe et ekstra lodd. Får vi inn en ekstra tier her eller en ekstra tjuekroning der kan det ha stor betydning, sier Augustin.

Betyr mye

I 2018 har over 600 barn og voksne deltatt på ulike feriearrangementer i regi av Telemark Røde Kors, fra dagsturer til Tusenfryd og Fritidsparken, til overnattingsturer til Oslo og Kristiansand. Anne Wåsjø Hals, som er ansvarlig for Ferie for alle, er allerede godt i gang med planleggingen fram mot vinterens turer.

- Om få uker reiser 50 gjester fra Telemark på tur til Rauland for å stå på ski. Det gleder vi oss veldig til, og for å sørge for at ingen fryser har vi blant annet kjøpt inn et skikkelig sett med ullundertøy til alle deltakerne. For mange er dette første gang de er på en ordentlig ferie og første gang de har ski på beina, forteller Hals.

Trine Rabben, som er aktiv frivillig turleder i Ferie for alle, er ikke i tvil om betydningen av tilbudet.

- Å se gleden som stråler ut av to barneøyne når de for første gang får ski på beina, bader i saltvann eller for første gang setter sin fot i Dyreparken er helt uvurderlig. Et bidrag som dette betyr mye for mange barn, sier Rabben.