STØTTER LOKALT ARBEID: Anita Haugo Fredly fra Røde Kors satte stor pris på bidraget fra Markus Buen Nystad, Veronica Nordjordet Nesland og resten av elevene ved Nome videregående skole avdeling Lunde. (Foto: Bjørn Sodeland) Vis bildetekst
STØTTER LOKALT ARBEID: Anita Haugo Fredly fra Røde Kors satte stor pris på bidraget fra Markus Buen Nystad, Veronica Nordjordet Nesland og resten av elevene ved Nome videregående skole avdeling Lunde. (Foto: Bjørn Sodeland)

Jobbet gratis for Røde Kors

Elever ved den videregående skolen i Lunde fikk inn over 20 000 kroner til Røde Kors Nettverk da de nylig brukte en skoledag på arbeid i nærmiljøet.

- Vi hadde lyst til å bidra med støtte til lokalt arbeid, og ville gjøre det for en organisasjon alle har et forhold til og alle kjenner. Derfor bestemte vi oss for å støtte arbeidet Røde Kors Nettverk Midt-Telemark driver med lokalt, sier Markus Buen Nystad på Nome videregående skole avdeling Lunde. Selv brukte han dagen på å jobbe med gravemaskiner i bedriften til en kamerat.

Eleverådskollega Veronica Nordjordet Nesland, valgte å gjøre en innsats på hjemmebane.

- Jeg stilte opp og vasket hjemme, så hos oss ble det skinnende rent den dagen, sier hun.

Noe å se fram til

Minimumsbeløpet arbeidsgiver måtte betale for innsatsen ble satt til 200 kroner.

- For oss var det et mål at flest mulig ble med på aksjonen, derfor satte vi et lavt inngangsbeløp. Flere lokale bedrifter fikk litt ekstra hjelp, noen hjalp til med arbeid hjemme og noen valgte å betale fra egen lomme, sier Markus.

Da de var ute for å overlevere sjekken på 20 000 kroner, strømmet pengene fortsatt inn.

- Du kan legge til 1500 kroner, roper en lærer ut av vinduet, og frivillighetskoordinator Anita Haugo Fredly i Røde Kors jubler fornøyd.

- Dette er penger som kommer veldig godt med og skal brukes til å gjøre noe hyggelig for deltakerne på nettverk i form av en tur, en reise eller noe annet spennende de kan se fram til, sier Fredly.

Røde Kors Nettverk er et tilbud til mennesker som opplever ensomhet, har ulike utfordringer knyttet til rus og psykiatri eller av andre årsaker har behov for trygge sosiale nettverk.

Engasjer deg - Bli frivillig