GODT RUSTET: Nome Røde Kors har i mange år gjort en viktig innsats for lokal beredskap på fjellet og har utstyret som trengs for å gjøre en god jobb. Takket være støtten fra Sparebankstiftelsen Telemark - Holla og Lunde får de nå utstyr som øker den lokale beredskapen på vannet. (Foto: privat) Vis bildetekst
GODT RUSTET: Nome Røde Kors har i mange år gjort en viktig innsats for lokal beredskap på fjellet og har utstyret som trengs for å gjøre en god jobb. Takket være støtten fra Sparebankstiftelsen Telemark - Holla og Lunde får de nå utstyr som øker den lokale beredskapen på vannet. (Foto: privat)

Jubler for 285 000 til vannredningsutstyr

Nome Røde Kors kunne slippe jubelen løs da de forrige fredag mottok en sjekk på 285 000 kroner fra Sparebankstiftelsen Telemark Holla og Lunde. Pengene skal gå til nytt vannredningsutstyr.

- Dette var veldig stas og vi kan nesten ikke vente med å komme i gang, sier Anne Svenseid, leder i Nome Røde Kors Hjelpekorps.

Fram til nå har hjelpekorpset lånt båt av det lokale brannvesenet ved behov, men forrige ukes overraskelse fra Sparebankstiftelsen Telemark Holla og Lunde betyr at de nå får mulighet til å skaffe sitt eget utstyr. Planen er, etter godkjenning på lokalforeningens årsmøte, å gå til innkjøp av egen båt.

- For oss vil dette bety et skikkelig løft og en stor økning i beredskapen. Nå får vi mulighet til å være til stede og på plass for å bistå kommunen når det skjer noe på Norsjø og på andre lokale vann. Jeg tror også det vil bety mye for rekrutteringen til hjelpekorpset når vi har skikkelig utstyr på plass, sier Svenseid.

Vegard Slaattedahl, som også representerte hjelpekorpset på arrangementet der den lokale sparebankstiftelsen til sammen delte ut 8,16 millioner kroner, er heller ikke i tvil om at tilgang til egen båt vil være viktig for både lokal sikkerhet og for lokalforeningen som helhet.

- Vi er omringet av ekstremt mye vann, så for beredskapen er det avgjørende. Med egen båt blir vi også mer synlige, vi får mulighet til å øve på ulike hendelser og kan invitere med oss andre som Barnas Røde Kors eller deltakerne på Røde Kors nettverk på tur, sier Slaattedahl.