161129_cityrunoppvarming

Klare for nytt byløp

Ribbesesongen har knapt begynt, likevel har Jorge Brito, Kathrine Nakken og åtte av Telemarks slappeste allerede begynt oppvarmingen til Skien City Run 2017.

- Mitt mål er å få så mange slappfisker som mulig opp av sofaen og ut for å trene, sier Jorge Brito, daglig leder i Sky Fitness.

I 2016 har han markert seg som talsperson for og primus motor for Telemarks slappeste, et prosjekt der åtte lokale slappfisker fikk mulighet til å bli litt sprekere gjennom grundig oppfølging fra treningssenteret. Sammen med Telemark Røde Kors og Skien By, tok han også initiativ til Skien City Run, et lokalt byløp med fokus på løpeglede for alle.

- Tanken bak Skien City Run var å få i gang en byløp der alle kunne delta, enten de var topptrente og ville løpe på tid eller bare ønsket å få seg litt frisk luft sammen med barna eller bestemor. Nå er vi i gang med planleggingen til Skien City Run 2017 og deltakerne fra prosjektet Telemarks slappeste er allerede påmeldt, sier Jorge.

Bidro med 15 000 kroner

Årets City Run fikk totalt inn 15 000 kroner, som skal gå til Haraldvigen leir for barn og ungdom med funksjonsnedsettelse. Leiren arrangeres i uke 32 hvert eneste år, og nesten 30 unge telemarkinger får en opplevelse for livet. For mange er uka på Haraldvigen første gang alene uten foreldre, og et sted der de for alvor sprenger grenser. Noen tar sitt aller første bad i sjøen, tester den populære vannsklia, blir med ut på havet for å fiske makrell eller bruker kvelden til å rocke på øyas diskotek. Hver deltaker følges opp av hver sin Røde Kors-frivillig, som sørger for sikkerheten og bidrar med hjelp der det trengs.

-Haraldvigen handler om å sprenge grenser og å gi barn og unge med funksjonsnedsettelse en spennende og aktiv ferieuke. Leiren handler også om integrering og å koble deltakerne opp mot funksjonsfriske ungdommer. I tillegg er tilbudet en kjærkommen hvileuke for foreldrene. Bidraget fra Skien City Run betyr mye for mange, sier Eli Ducros, daglig leder i Telemark Røde Kors.

En annerledes bytur

Kathrine Nakken, daglig leder i Skien By, har allerede begynt å glede seg til våren. Planen er nemlig å arrangere årets Skien City Run i løpet av juni, en periode det skjer mye annet spennende i byen. 

- Skien City Run er en fin mulighet til å bli med på en litt annerledes bytur, og i tillegg til en runde for de som vil konkurrere på tid, jobber vi med å få på plass en spennende løype med aktiviteter for barnefamilier og andre som ønsker å ta dette som en tur, sier Kathrine.