VIKTIG BIDRAG: Inntektene etter Skien City Run 2017 går direkte til Telemark Røde Kors sitt arbeid mot ensomhet. (Fra venstre: Jorge Brito, Sky Fitness, Bjørn Runar Foss Sodeland, Telemark Røde Kors.) VIKTIG BIDRAG: Inntektene etter Skien City Run 2017 går direkte til Telemark Røde Kors sitt arbeid mot ensomhet. (Fra venstre: Jorge Brito, Sky Fitness, Bjørn Runar Foss Sodeland, Telemark Røde Kors.) Vis bildetekst
VIKTIG BIDRAG: Inntektene etter Skien City Run 2017 går direkte til Telemark Røde Kors sitt arbeid mot ensomhet. (Fra venstre: Jorge Brito, Sky Fitness, Bjørn Runar Foss Sodeland, Telemark Røde Kors.)

Løp inn 20 000 kroner i Skien by

I mai deltok nesten 100 barn, voksne og eldre på Skien City Run, et løp der absolutt alle kan delta. Det gav totalt 20 000 kroner i inntekter til Røde Kors sitt arbeid mot ensomhet.

- Skien City Run er et løp i en helt egen klasse. Et løp der absolutt alle kan delta og der alle inntekter går til et godt formål. Vi er stolte over samarbeidet vi har fått i gang med Telemark Røde Kors, og vet at pengene vi nå deler ut vil være med på å gjøre Skien til et bedre sted å bo, sa Jorge Brito i Sky Fitness, da han overrakte en sjekk på 20 000 kroner til organisasjonen.

Skien City Run 2017 fikk undertittelen «Mestring i Skiens gater», og alle inntekter går til Røde Kors sitt arbeid mot ensomhet. Det inkluderer Røde Kors Nettverk, et tilbud til mennesker som av ulike grunner har behov for å bygge opp en ny omgangskrets, lokale aktiviteter som bidrar til integrering av flyktninger og besøk hos eldre og ensomme på aldershjem og institusjoner.  

- Skien City Run er et løp i en helt egen klasse.

Jorge Brito, Sky Fitness

 - For oss betyr et lokalt bidrag som dette enormt mye og gjør at vi har mulighet til å være til stede for dem som trenger oss i nærmiljøet. I tillegg er selve aktiviteten en positiv faktor for å bedre folkehelsa i Telemark, sier Bjørn Runar Foss Sodeland i Telemark Røde Kors.

Takket være støtte fra Gjensidigestiftelsen, inviterte Røde Kors også med seg flere deltakere fra egne rekker som eller ikke ville hatt mulighet til å delta i et arrangement som dette.

- Vi vet at fysisk aktivitet kan ha en direkte effekt på psykisk helse, derfor valgte vi i år å gjøre Skien City Run til en integrert del av våre aktiviteter. Støtten fra Gjensidigestiftelsen gjorde det mulig å gjennomføre, sier Sodeland.

Vil ha flere med på laget

Både Røde Kors og Sky Fitness er klare for et nytt løp i 2018, og målet er å få enda flere av byens borgere ut i gatene.

- Vi ser at dette er en type løp som treffer bredt, og håper at vi når enda flere i 2018. Målet vårt er å gjøre dette til en årlig folkefest her i Skien. Går det som vi vil, blir det også tilsvarende løp på flere av de andre stedene Sky Fitness er representert, sier Brito.

Målet er å gjøre dette til en årlig folkefest her i Skien.

Jorge Brito, Sky Fitness

Han oppfordrer også aktuelle sponsorer til å melde sin interesse.

-  Årets bidrag fra Gjensidigestiftelsen gjorde at vi fikk mulighet til å kjøpe inn medaljer til alle deltakere og at alle som ville kunne delta, uansett økonomi. Nå håper vi å få en tilsvarende sponsor i 2018. I tillegg oppfordrer vi alle skiensbedrifter til å benytte anledningen til å slå et slag for folkehelsa og invitere sine ansatte med på en lokal løpetur, sier Brito. 

Se bilder fra Skien City Run 2017 her

Besøk hjemmesidene til Sky Fitness her

Vi bruker informasjonskapsler til å forbedre din brukeropplevelse og for at vi skal forstå hvordan du bruker våre nettsider. Personvernregler