VIKTIG BIDRAG: Inntektene etter Skien City Run 2017 går direkte til Telemark Røde Kors sitt arbeid mot ensomhet. (Fra venstre: Jorge Brito, Sky Fitness, Bjørn Runar Foss Sodeland, Telemark Røde Kors.) VIKTIG BIDRAG: Inntektene etter Skien City Run 2017 går direkte til Telemark Røde Kors sitt arbeid mot ensomhet. (Fra venstre: Jorge Brito, Sky Fitness, Bjørn Runar Foss Sodeland, Telemark Røde Kors.) Vis bildetekst
VIKTIG BIDRAG: Inntektene etter Skien City Run 2017 går direkte til Telemark Røde Kors sitt arbeid mot ensomhet. (Fra venstre: Jorge Brito, Sky Fitness, Bjørn Runar Foss Sodeland, Telemark Røde Kors.)

Løp inn 20 000 kroner i Skien by

I mai deltok nesten 100 barn, voksne og eldre på Skien City Run, et løp der absolutt alle kan delta. Det gav totalt 20 000 kroner i inntekter til Røde Kors sitt arbeid mot ensomhet.

- Skien City Run er et løp i en helt egen klasse. Et løp der absolutt alle kan delta og der alle inntekter går til et godt formål. Vi er stolte over samarbeidet vi har fått i gang med Telemark Røde Kors, og vet at pengene vi nå deler ut vil være med på å gjøre Skien til et bedre sted å bo, sa Jorge Brito i Sky Fitness, da han overrakte en sjekk på 20 000 kroner til organisasjonen.

Skien City Run 2017 fikk undertittelen «Mestring i Skiens gater», og alle inntekter går til Røde Kors sitt arbeid mot ensomhet. Det inkluderer Røde Kors Nettverk, et tilbud til mennesker som av ulike grunner har behov for å bygge opp en ny omgangskrets, lokale aktiviteter som bidrar til integrering av flyktninger og besøk hos eldre og ensomme på aldershjem og institusjoner.  

- Skien City Run er et løp i en helt egen klasse.

Jorge Brito, Sky Fitness

 - For oss betyr et lokalt bidrag som dette enormt mye og gjør at vi har mulighet til å være til stede for dem som trenger oss i nærmiljøet. I tillegg er selve aktiviteten en positiv faktor for å bedre folkehelsa i Telemark, sier Bjørn Runar Foss Sodeland i Telemark Røde Kors.

Takket være støtte fra Gjensidigestiftelsen, inviterte Røde Kors også med seg flere deltakere fra egne rekker som eller ikke ville hatt mulighet til å delta i et arrangement som dette.

- Vi vet at fysisk aktivitet kan ha en direkte effekt på psykisk helse, derfor valgte vi i år å gjøre Skien City Run til en integrert del av våre aktiviteter. Støtten fra Gjensidigestiftelsen gjorde det mulig å gjennomføre, sier Sodeland.

Vil ha flere med på laget

Både Røde Kors og Sky Fitness er klare for et nytt løp i 2018, og målet er å få enda flere av byens borgere ut i gatene.

- Vi ser at dette er en type løp som treffer bredt, og håper at vi når enda flere i 2018. Målet vårt er å gjøre dette til en årlig folkefest her i Skien. Går det som vi vil, blir det også tilsvarende løp på flere av de andre stedene Sky Fitness er representert, sier Brito.

Målet er å gjøre dette til en årlig folkefest her i Skien.

Jorge Brito, Sky Fitness

Han oppfordrer også aktuelle sponsorer til å melde sin interesse.

-  Årets bidrag fra Gjensidigestiftelsen gjorde at vi fikk mulighet til å kjøpe inn medaljer til alle deltakere og at alle som ville kunne delta, uansett økonomi. Nå håper vi å få en tilsvarende sponsor i 2018. I tillegg oppfordrer vi alle skiensbedrifter til å benytte anledningen til å slå et slag for folkehelsa og invitere sine ansatte med på en lokal løpetur, sier Brito. 

Se bilder fra Skien City Run 2017 her

Besøk hjemmesidene til Sky Fitness her