IKKE FOR ALLE: I sommer kunne Telemark Røde Kors tilby ferietur til absolutt alle som ønsket å delta. Denne høsten har de blitt tvunget til å sende avslag til 29 familier. (Foto: Bjørn Sodeland) Vis bildetekst
IKKE FOR ALLE: I sommer kunne Telemark Røde Kors tilby ferietur til absolutt alle som ønsket å delta. Denne høsten har de blitt tvunget til å sende avslag til 29 familier. (Foto: Bjørn Sodeland)

Må si nei til over halvparten

Telemark Røde Kors må i høst si nei til over halvparten av søkerne til tilbudet Ferie for alle.

Til sammen har Telemark Røde Kors mottatt søknader fra 49 familier som ønsker å delta på turene som denne gangen går til Skien fritidspark, der det blir overnatting, bading og klatring og Rauland der det blir dagstur med hundespannkjøring og fiske.

Turene er rettet mot barnefamilier med svak økonomi, og alle søknader går gjennom en offentlig instans som NAV, skolehelsetjenesten eller sosialtjenesten. Denne gangen får 20 familier tilbud om å delta på tur. Resten må dessverre bli hjemme. 

- Når vi ser på antall søknader er det tydelig at det er et stort behov for et tilbud som dette, men dessverre har vi ikke økonomiske eller frivillige ressurser til å tilby tur til alle som ønsker å være med oss denne høsten, sier Anne Wåsjø Hals, koordinator for Ferie for alle i Telemark Røde Kors

anne_lite
STORT BEHOV: - Når vi ser på antall søknader er det tydelig at det er et stort behov for et tilbud som dette, sier Anne Wåsjø Hals i Telemark Røde Kors. (Foto: Bjørn Sodeland)

- Et plaster på såret

Selv om ikke alle som ønsker det har fått plass på Feire for alle denne høsten, har Røde Kors et tilbud som gjør at de som er hjemme både får inspirasjon til å finne på aktiviteter på egenhånd og mulighet til å delta på ulike arrangementer.

- Som et lite plaster på såret kommer vi til å dele ut egne aktivitetspakker til familier som har fått avslag denne høsten. Akkurat hva de kommer til å inneholde er ikke helt klart, men det vil for eksempel være utstyr av ulike slag, leker, gavekort på opplevelser eller andre ting som bidrar til et fint avbrekk i hverdagen, sier Hals.

Plass til alle i sommer

Ferie for alle er et tilbud i alle skolens ferier og i sommer kunne Telemark Røde Kors for første gang tilby tur til alle som ønsket å være med. Da dro 55 familier på turer til Langesund, Vrådal, Kristiansand og Fevik.

- Takket være ekstra støtte fra Røde Kors nasjonalt i sommer hadde vi mulighet til å tilby tur til alle som ønsket å være med. Det synes vi er helt fantastisk og både barn og voksne kom hjem med gode minner og fine historier å dele ved skolestart i august, sier Hals.