SENDER DIREKTE FRA HENRYS: Hver lørdag kan ungdommen delta på direktesendinger på Instagram fra Fellesverket Henrys Hus i Porsgrunn. Vis bildetekst
SENDER DIREKTE FRA HENRYS: Hver lørdag kan ungdommen delta på direktesendinger på Instagram fra Fellesverket Henrys Hus i Porsgrunn.

Møter ungdommen på nett

Koronakrisen hindrer ungdommen på Fellesverket Henrys Hus fra å møtes ansikt til ansikt, men det stopper ikke sosial omgang. Nå møtes de på nett.

Hver lørdag framover inviterer Fellesverket Henrys Hus, Røde Kors sin møteplass for ungdom, til direkte TV-sendinger fra lokalene i Porsgrunn. Der det vanligvis er stappfullt av ungdommer er det fortsatt full aktivitet, men på en litt annen måte. Forrige lørdag var det premiere på sendingene, som kan følges direkte på Instagram klokken 1500 hver uke. På programmet stod blant annet matlagning, med dagens spesial MacKORONA and cheese, konkurranser og utfordringer til programlederne som til vanlig er til stede som ledere på møteplassen.

- For oss er det viktig å holde kontakten med ungdommen selv om lokalene er stengt for øyeblikket. Litt av tanken bak sendingene er å gjenspeile det de som går her vanligvis er opptatt av og da kommer mat og kreative aktiviteter høyt opp på lista. I tillegg tenker vi det er greit å by litt på oss selv og på den måten bli enda bedre kjent med de som bruker oss, sier Tonje Skåte Pettersen, leder på Fellesverket Henrys Hus.

Sammen med to medprogramledere tok hun i løpet av sendingen flere utfordringer fra seere på stående fot, og gjengen ble bedt om å spise alt fra rått egg til smør, Ritzkjeks og chili.

Har fått «javisst» fra Jonis Josef

I tillegg til faste direktesendinger fra Instagram hver lørdag framover, har elever fra Hjalmar Johansen videregående skole og selveste Jonis Josef fra Kongen av Gulset sagt ja til en såkalt «Instagram takeover», der de styrer kontoen til møteplassen en dag.

- Vi tok kontakt med Jonis Josef med spørsmål om han kunne tenke seg å være med på dette og fikk melding tilbake med «javisst», så vi har alt begynt å glede oss til det skjer. Her er det bare å følge med, oppfordrer Tonje. Deler av første runde av serien er nemlig spilt inn på Henrys Hus, som for anledningen ble forvandlet til gatekjøkkenet Gulset Grill. 

Cosplay og gammel mat

På Henrys Hus har de ifølge Tonje heller ingen planer om å ta påskeferie, og sendingene kommer også til å dukke opp lørdag i påsken. Da kan seerne blant annet lære å lage gammel mat.
- Vi har fått tak i en kokebok fra 1930 tallet og tenkte det kunne være moro å teste ut noen oppskrifter derfra. Etter påske kommer vi til å ha Cosplay og oppfordrer alle hjemme til å være med og sminke seg, sier Tonje.

Henrys Hus går i tillegg med planer om å få på plass en fast ukedag der det settes fokus på ulike tema som ungdommen selv ønsker. I tillegg jobber de med å lage sin helt egen vaskedans som skal puliseres på nett.

Følg direktesendinger på Instagram (henryshusporsgrunn) fra Henrys Hus hver lørdag klokken 15.00.