BILDETEKST: SPREK GJENG: Synnøve Dalva, Ingebjørg Strand, Oddbjørg Nevestveit, Maj Snefrid Mæland, Margit Ryen Steen, Bergit Grivi, Olav Skilbred, Gunnhild Haugen, Kari Håkonsen og Randi Aasen Vreim. Foran fra venstre: Katrine Hvitstein Hansen (trener), Tonje Emilie Stenstad og Hilde Mari H Skaret (trenerassistenter). Vis bildetekst
BILDETEKST: SPREK GJENG: Synnøve Dalva, Ingebjørg Strand, Oddbjørg Nevestveit, Maj Snefrid Mæland, Margit Ryen Steen, Bergit Grivi, Olav Skilbred, Gunnhild Haugen, Kari Håkonsen og Randi Aasen Vreim. Foran fra venstre: Katrine Hvitstein Hansen (trener), Tonje Emilie Stenstad og Hilde Mari H Skaret (trenerassistenter).

Norgesmestere i optimisme

Jubelen stod i taket da Bø Optimistene i helgen vant det årlige norgesmesterskapet i volleyball for seniorer.

- Vi spiller jo egentlig bare for moro skyld, men da vi vant turneringen tror jeg vi jublet så taket holdt på å lette, sier Maj Snefrid Mæland, kaptein og med sine 63 år Bø Optimistenes yngste medlem.

Laget består ni damer og en mann, og alle er engasjert som frivillige i Bø Røde Kors sine lokale omsorgsaktiviteter. Sammen med Skiens Optimister, representerte de Telemark på turneringen som denne gangen ble holdt i Stovner idrettshall i Oslo.

Optimistene fra Bø møtte lag fra Hamar, Kongsvinger, Drammen og Vestli i Oslo. I finalen fikk de bryne seg på rivalene fra Skien, som selv stakk av med seieren i 2015 og arrangerte lokalt NM i Skien fritidspark året etter.

- Skien har et godt lag og det var ekstra stas å havne i finalen med et annet telemarkslag som også er satt sammen av frivillige fra Røde Kors, sier Mæland, som allerede er i gang med å tenke på neste års turnering som trolig blir holdt i Bø.

- Vinnerne av turneringen pleier alltid å bli spurt om å ta ansvar for arrangementet året etter, så nå se vi på hvilke muligheter vi har lokalt, sier Mæland.

Mest sosialt

Selv om det var gøy å vinne, er det ifølge Mæland alltid det sosiale som står i fokus både på treninger og når laget spiller turnering.

- Det er alltid moro å treffes, og da må vi gjøre litt ekstra. I år var det full bankett og alle deltakende lag hadde skrevet egne sanger som de fremførte, forteller Mæland.

Ble inspirert

Den årlige turneringen for seniorer kom i gang etter at flere eldre ble inspirert av dokumentarfilmen Optimistene som ble vist på kino i 2013. Filmen handlet om en gruppe damer fra Hamar mellom 66 og 98 år som hadde dannet sitt eget volleyballag.

Etter visningen i Skien, bestemte frivillige fra Røde Kors sine lokale omsorgsaktiviteter seg for å starte sitt eget lag. Den første nasjonale turneringen ble holdt på Hamar i 2015 og har siden vært en årlig begivenhet. Bø Optimistene hadde sin første trening våren 2015.