tresopranosfacebookbanner

Overtar Ælvespeilet

2. november overtar Telemark Røde Kors Ælvespeilet. Møt våre frivillige på dagtid, bli med på et oppmuntrende foredrag om stressmestring og få med deg konsert med Tre Sopranos på kvelden.

Hvert år velger Ælvespeilet ut en humanitær organisasjon som får sin egen dag på kulturhuset helt gratis. I år er det Telemark Røde Kors sin tur, og 2. november skal vi fylle de flotte lokalene med god stemning, glade mennesker, sang, musikk og spennende foredrag.

- Vi ønsker å bruke dagen til å feire det vi i Røde Kors mener er verdens beste medisin – medmennesket, og håper mange vil ta turen både for å få seg en flott kulturell opplevelse og for å støtte det arbeidet vi gjør i Telemark, sier Eli Ducros, daglig leder i Telemark Røde Kors.

På dagtid er det de frivillige fra Porsgrunn Røde Kors som styrer showet, og det er helt gratis å delta. Klokken 11.00 inviteres alle førskolebarn til å møte den uheldige dukken Henry. Han har en lei tendens til å skade seg hele tiden og gjennom lek og oppgaver lærer han barna enkel førstehjelp.

For byens seniorer, har Porsgrunn Røde Kors invitert inn Janet Verveda til å snakke om temaet «Det gode liv». Hva tar man seg til når arbeidslivet er over? Hva betyr det å nyte alderdommen? Dette og flere spørsmål gir Verveda deg svar på.  Foredraget koster ingenting, starter klokken 12.00 og det blir servert kaffe og noe lett å bite i til alle fremmøtte. Elever fra musikklinja ved Porsgrunn videregående skole holder i tillegg en liten konsert.

På ettermiddagen, nærmere bestemt klokken 15.00, får vi besøk av Kjersti Idem som setter hverdagsstress i fokus. Hun har bakgrunn fra mediebransjen, eier et eget yogastudio og fordyper seg for tiden i relasjonsterapi. Enten du føler stresset tårner seg opp på grunn av et dundrende tilsig av arbeidsoppgaver, konstant kjøring til og fra barnas aktiviteter, dårlig samvittighet for syke tanter eller har andre små eller store bekymringer, er dette foredraget for deg.

 

For å avslutte det hele kommer Tre Sopranos klokken 18.00 med forestillingen «Sammen er vi dynamitt». De lover en festforestilling med fyrverkeri, fart og masse glede fra scenen. Damene har en rekke musikalske godbiter på lager og kan friste med alt fra norske klassikere til internasjonale hits fra flere tiår. 

PROGRAM FOR DAGEN

11.00 Førstehjelp for barnehagebarn med den uheldige dukken Henry

12.00 Det gode liv - Gratis foredrag for byens seniorer med Janet Ververda

15.00 En helsebringende pille mot stress - Kjersti Idem lærer deg å takle hverdagsstress

18.00 Sammen er vi dynamitt - Konsert med Tre Sopranos