Mennesker ser på danseforestilling på et bytorg i solskinnet. Vis bildetekst
8. mai er det frigjøringsdagen, men også Røde Kors-dagen. Det ble markert blant annet her på Ulefoss torg.

Feiret Røde Kors-dagen

Lørdag kunne du møte flere av lokallagene våre på stand rundt om i fylket. Den livsviktige førstehjelpen var gjennomgående tema og sola skinte om kapp med de frivillige.

Med våren følger også Røde Kors-dagen. Den ble feiret av flotte frivillige som sto på stand rundt om i fylket vårt. Publikum kunne få prøve seg på ulike sårbehandlinger og småskader, Fellesverket Henrys hus delte ut is, Henry var på plass i Porsgrunn og hjelpekorpsere viste fram både nye ATV’er og beredskapsbiler.

En Henry-dukke gir en klem til en frivillig i Røde Kors-klær.
Henry kom en tur og hjalp til med førstehjelp og skapte god stemning på Porsgrunn Røde Kors sitt åpne arrangement.

I Skien hadde RØFF tatt med sminke for å lage litt forskjellige skader. I tillegg viste de frem båresurring og fikk båret en person litt rundt på torget.

- Vi fikk også besøk av en byvandring hvor hun som snakka om Skien by innlemmet både Røde Kors og vafler i historien. Det var artig, forteller Frode Karlsen i Skien Røde Kors.

To frivillige står på stand for Skien Røde Kors . De smiler og holder rundt hverandre og smiler. En yngre og en eldre dame..
Det var god stemning på stand i Skien også.

I Bø og Sauherad ble standen på Bø torg preget av den rasende skogbrannen, men de klarte likevel å gjennomføre en god dag med mye besøk og en veldig populær quiz.

- En stor overraskelse var at vi vant 10.000 i en trekning av alle lag eller foreninger som hadde stand den dagen, sier en fornøyd Katrine Hvitstein Hansen fra Bø og Sauherad Røde Kors.

En eldre mann og en dame holder en sjekk på 10000 kr. De ser i kamera og smiler
Det var en stor overraskelse å vinne 10.000 i en trekning av alle lag/foreninger som hadde stand den dagen, forteller Katrine Hvitstein Hansen (til høyre).

På torget i Ulefoss disket Nome Røde Kors opp med gratis vafler og kaffe og det var det fullt «hus» og stormende jubel med både tryllekunstner, konsert og flinke dansere som øvde seg på sving.  

På Rjukan koste de frivillige seg på stand med førstehjelp, gratis pølser og vafler og utdeling av gratis pustemasker. '

En dame trener på lungekompressjoner. En mann i Røde Kors-uniform står ved siden av og veileder.
Det ble tid for både litt kos og litt nytte da Rjukan Røde Kors hadde stand på Rjukan torg.
En dame i Røde Kors-klær sitter sammen med hunden sin som er besøksvenn foran en beredskapsbil fra Røde Kors.
Besøksvenn med hund var også på plass på Rjukan torg.