INVITERER TIL KONFERANSE: Onsdag 11. april inviterer Forum for frivillighet og folkehelse sammen med Telemark Fylkeskommune til konferanse. Fra venstre: Bjørn Rudborg, Telemark Fylkeskommune, Eli Ducros, Forum for frivillighet og folkehelse/Telemark Røde Kors, Sondre Fjelldalen, Telemark idrettskrets, Jon Atle Holmberg, DNT Telemark, Emil Eriksrød, R8, Gisle Lunde, Der du bor Grenland. (Foto: Bjørn Sodeland, Telemark Røde Kors) Vis bildetekst
INVITERER TIL KONFERANSE: Onsdag 11. april inviterer Forum for frivillighet og folkehelse sammen med Telemark Fylkeskommune til konferanse. Fra venstre: Bjørn Rudborg, Telemark Fylkeskommune, Eli Ducros, Forum for frivillighet og folkehelse/Telemark Røde Kors, Sondre Fjelldalen, Telemark idrettskrets, Jon Atle Holmberg, DNT Telemark, Emil Eriksrød, R8, Gisle Lunde, Der du bor Grenland. (Foto: Bjørn Sodeland, Telemark Røde Kors)

Sammen om et felles mål

De gamle ildsjelene er på vei ut, mener Forum for frivillighet. Nå vil de ha næringslivet med på laget, og inviterer til en konferanse der R8 gründer Emil Eriksrød deler sine tanker om veien framover.

- I R8 ønsker vi å være med og bidra, derfor har vi nå fått inn et eget punkt i alle ansettelseskontrakter der våre ansatte forplikter seg til å stille opp på minst en frivillig aktivitet i året, sier Emil Eriksrød. I fjor inviterte han blant annet staben til grillfest og rydding av en strand på Herøya og planlegger å gjenta suksessen i år. Han går også med store planer om å støtte et helt nytt prosjekt som en ansatt på kontoret brenner for.

- Jeg har en ansatt som har kommet til meg og spurt om vi vil bidra til et helt nytt prosjekt. Dette er en skikkelig ildsjel med et brennende engasjement og vi har bestemt oss for å være med, sier Eriksrød.

Akkurat hva planene består i vil han ikke ut med nå, men oppfordrer alle som har mulighet til å komme på frivillighetskonferansen for å høre mer. 

Bautaen er borte

Forum for frivillighet og folkehelse består av representanter for de største fylkesdekkende frivillige organisasjonene i Telemark – Telemark idrettskrets, Telemark Røde Kors, Kirkens SOS, Frivilligsentralene og Den Norske Turistforening Telemark. Onsdagens konferanse arrangerer de i samarbeid med Telemark Fylkeskommune som i 2017 fikk prisen som Årets Frivillighetskommune av KS og Frivillighet Norge.

I tillegg til besøk av Emil Eriksrød, frister arrangørene med foredrag om hvordan frivillige organisasjoner kan bli mer synlige, hva som skal til for å lykkes med aktiviteter for barn og unge, hvordan man på best mulig måte kan ta imot nye frivillige og hvordan kommuner og frivillige foreninger kan samarbeide om å få i gang lokal aktivitet.

- Vi ønsker å sette fokus på den nye frivilligheten. De gamle bautaene som startet aktiviteter og som var med i årevis er på mange områder borte. Går vi tilbake i historien var det de samme menneskene som bygde opp Norsk Hydro som bygde Gaustatoppen Turisthytte og Brekkeparken. Nå vil vi jobbe for igjen å skape nye bånd mellom frivilligheten og privat og offentlig sektor, sier Jon Atle Holmberg, daglig leder i DNT Telemark.

Konferansen arrangeres på Skagerak Arena i Skien 11. april klokken 17.30 til 21.00