VIKTIGE PANTEPENGER:Pengene Røde Kors får inn er viktige for Røde Kors sitt humanitære arbeid. Vis bildetekst
VIKTIGE PANTEPENGER:Pengene Røde Kors får inn er viktige for Røde Kors sitt humanitære arbeid.

Satset pant for 3,4 millioner

Det siste halvåret har telemarkinger satset pant for 3,4 millioner kroner i Pantelotteriet.

Stadig flere støtter Røde Kors med tomflaskene sine. Til og med juli er det satset pant for 64 millioner kroner i Pantelotteriet i år. Det er ny rekord. Hele 3,4 millioner av disse kommer fra Telemark.

Til sammenligning ble det i samme periode i fjor spilt for 55 millioner kroner. Juli var Pantelotteriets beste måneden hittil i år, med en omsetning på over 10 millioner kroner. I gjennomsnitt satses 14,45 prosent av all pant i Telemark i Pantelotteriet. I juli gikk Meny Brotorvet opp på lotteritoppen i fylket, med en panteandel på hele 35,37 prosent. På andreplass kom Spar Sjøbua Valle med 32,73 prosent før Meny Hovenga med en andel på 29,9 prosent.

- Betyr svært mye

Siden 2008 har Røde Kors fått 180 millioner kroner fra lotteriet. Halvparten av midlene går til de lokale Røde Kors-avdelingene.

– Vi setter stor pris på alle som trykker på Røde Kors-knappen. Pengene vi får fra Pantelotteriet betyr svært mye for vårt humanitære arbeid. Midlene gjør at vi kan hjelpe enda flere som trenger det, enten i Norge eller i utlandet, sier President i Røde Kors i Norge, Sven Mollekleiv.

47 pantemillionærer

Til sammen har 47 heldige blitt pantemillionær. Den siste som vant var en 29-åring fra Porsgrunn, som vant en million kroner på sin lokale Kiwi-butikk.
Oslo, Akershus og Telemark er fylkene hvor det spilles mest i Pantelotteriet. Telemark er også fylket med flest pantemillionærer, hvor syv stykker har vunnet toppgevinsten.