sondre

Ser på laget

- Når jeg er på kamp forsvinner problemene mine. På stadion er det ingen forskjell på folk. Vi er alle like og heier på ett lag, sier Sondre fra Røde Kors Nettverk.

Sammen med Skien Røde Kors Nettverk sin egen supportersjef, Tonje Grubbe, stiller han opp på nesten alle hjemmekampene til Odd og heier laget fram til seier. På kort tid har han gått fra å ha å ha nesten ingen kunnskap om fotball til å bli seriøs fan.

- Første gang jeg var på kamp måte jeg spørre hvilket lag vi heiet på. Nå er Odd laget mitt og jeg ser fram til hver kamp, sier Sondre Løberg.

Når Odd scorer er Sondre en av dem som hopper opp og jubler. Seier smaker alltid best, men for Sondre er også det å gå på kamp en personlig seier.

- Grunnen til at jeg dro på kamp første gang var for å trene på å takle sosial angst. Nå går det helt greit å gå ut blant tusenvis av mennesker, sier Sondre.

Til siste sekund

For Tonje har fotballen blitt en lidenskap, der hvert sekund av kampen teller.

- Jeg skjønner ikke dem som reiser seg og går fem minutter før kampen er slutt. Det hadde jeg aldri klart. Jeg må sitte der helt til slutt, sier Tonje.

Røde Kors Nettverk er et tilbud til mennesker som av ulike grunner har behov for å bygge opp en ny vennekrets. Takket være Odds sponsorer mottar nettverksgruppa gratis billetter til Odds hjemmekamper. Røde Kors mottar også billetter til deltakere på flere aktiviteter med fokus på flerkultur og integrering.