Vi kan ikke love snødekte fjelltopper når vi 22. juni setter kursen mot Kverndammen, men på årets første Til Topps-tur blir det garantert mye turglede. Bildet er tatt på en tidligere tur til Blefjell. Foto: Bjørn Sodeland Vis bildetekst
Vi kan ikke love snødekte fjelltopper når vi 22. juni setter kursen mot Kverndammen, men på årets første Til Topps-tur blir det garantert mye turglede. Bildet er tatt på en tidligere tur til Blefjell. Foto: Bjørn Sodeland

Sikter mot nye høyder

Til Topps er endelig tilbake og snart setter Telemarks friskeste integreringsprosjekt kursen mot Kverndammen.

- Endelig kan vi ut på tur igjen og vi gleder oss skikkelig til å komme i gang, sier prosjektleder Anne Wåsjø Hals i Telemark Røde Kors, som sammen med DNT Telemark står ansvarlig for programmet.

Målet med turene er å bidra til integrering, språktrening og i tillegg formidle turglede og kunnskap om å ferdes i naturen.

- Her i Norge sier vi at vi er født med ski på bena. Det stemmer kanskje ikke helt for alle, men jeg tror nok mange i hvert fall har en liten tursekk på ryggen når de blir født. På tur slapper vi av, hilser på kjente og ukjente og slår gjerne av en liten prat om vær, vind og den vakre naturen. Derfor tror vi turen og naturen er en god arena for integrering, sier Hals.

Rundt Kverndammen

Årets første Til Topps-tur går rundt Kverndammen tirsdag 22. juni klokken 16.45. Oppmøtested er Klyve Nærmiljøsenter i Skien og turen er en runde på rundt fem kilometer i lett terreng. På toppen får vi flott utsikt over Frierfjorden i Porsgrunn. Vi følger smittevernreglene og det er plass til maks 30 personer på turen. Derfor oppfordrer vi alle til å melde seg på så snart som mulig for å få plass.

- Akkurat nå er det flott sommervær i området og vi satser på at det holder seg. Her er alle velkommen og vi legger opp til at alle kan gå i sitt eget tempo, sier Hals.

Kan vinne tursko

Som en ekstra bonus, lover Telemark Røde Kors og DNT Telemark denne gangen mulighet til å vinne en premie. Deltar du på turen 22. juni og på neste tur som er satt opp 11. september, kan du vinne et par gode tursko. Alle deltakere er selv ansvarlige for å ta med seg egen mat og drikke.

Se invitasjonen og meld deg på her (påmeldingsfrist fredag 18. juni)