Patrick er frivillig på ungdomsmøteplassen Henrys Hus. Her står han i Porsgrunn sentrum. Vis bildetekst
FIN FYR: Patrick Kveldstad Aromin er til stede for lokal ungdom i Porsgrunn. (Foto: Bjørn Sodeland)

- Jeg kjenner det helt inn i hjerterota

Patrick vet hva det betyr for ungdom å ha en trygg voksen å stole på. På møteplassen Fellesverket Henrys Hus har han selv blitt den trygge voksne.

Patrick Kveldstad Aromin (30)
Skikkelig brysom siden 2018
Aktivitet: Fellesverket Henrys Hus, Gatemegling, Leksehjelp

Ta brysom-testen


- Jeg vokste opp på Holmlia i Oslo og opplevde mye forskjellig som ung der. Jeg gikk mye på ungdomsklubber selv og husker at jeg digga det. Allerede da ble jeg imponert over alle de som var der for oss. De fikk ikke betalt, men var der bare fordi de hadde lyst til å bidra. Det jeg ønsker er å bruke mine egne erfaringer fra oppveksten og være den trygge voksenpersonen som ungdommen kommer til, sier Patrick.

Da han kom inn dørene til ungdoms-møteplassen Fellesverket Henrys Hus i Porsgrunn i 2018, var det med et sterkt ønske om å bidra. Siden har han vært til stede på den populære møteplassen, bidratt der det er behov og delt av sin egen kunnskap. Patrick er nemlig utdannet kokk, og på Henrys har han holdt både digitale og fysiske kokkekurs for ungdommen.

- For meg har det betydd mye å få den tilliten jeg har fått på Henrys både fra ledelsen og fra ungdommen. De kommer og spør etter meg og da vet jeg at jeg har gjort en forskjell. Noen ganger kan vi bare sitte der og prate og de deler det de tenker på og er helt åpne. Det er sånn jeg kjenner helt inn i hjerterota. De stoler på meg som en trygg voksenperson og jeg vil være der for dem, sier Patrick.

Gatemegling har gitt meg en verktøykasse og i tillegg lært meg hvordan jeg skal bruke skrutrekkeren. Jeg har blitt rene snekkeren.

Patrick Kveldstad Aromin

I tillegg til kokkelering bidrar han som leksehjelp og har tatt Røde Kors sitt konflikthåndteringskurs for ungdom – Gatemegling. Der har han lært mye nyttig som han også tar med seg inn på Henrys.

- Gatemegling har gitt meg en verktøykasse og i tillegg lært meg hvordan jeg skal bruke skrutrekkeren. Jeg har blitt rene snekkeren. Ungdommen krangler om alt fra tannpirkere til kjærester. Noen ganger skal kanskje guttene tøffe seg litt ekstra. Da er bakgrunnen som gatemegler god å ha, sier Patrick og avslører samtidig at det frivillige arbeidet i Røde Kors har fått ham til å tenke i nye baner når det gjelder jobb og utdannelse.

- Akkurat nå jobber jeg som selger, men tida jeg har brukt på Henrys har fått meg til å ønske å gjøre noe nytt. Nå er planen å studere videre og ta utdannelse som miljøterapeut, sier Patrick.

Meld deg frivillig her