HÅPER PÅ FERIE: I fjor reiste Telemark Røde Kors blant annet på tur til Dyreparken i Kristiansand med Ferie for alle. Nå er påmeldingen til årets sommerturer åpen. (Foto: Bjørn Sodeland) Vis bildetekst
HÅPER PÅ FERIE: I fjor reiste Telemark Røde Kors blant annet på tur til Dyreparken i Kristiansand med Ferie for alle. Nå er påmeldingen til årets sommerturer åpen. (Foto: Bjørn Sodeland)

Sommerturer

Telemark Røde Kors har åpnet påmeldingen til årets sommerturer med Ferie for alle.

I sommer har Telemark Røde Kors planlagt seks ferieopphold for familier med svak økonomi, med destinasjoner som Langesund, Vrådal, Dyreparken i Kristiansand og Fevik leirskole. Påmeldingen til turene er nå åpen og selv om situasjonen på grunn av koronaepidemien i dag er uklar oppfordrer vi alle som har kontakt med familier som ønsker å delta til å søke.

- På grunn av Covid-19 er det per nå uavklart om sommeroppholdene vil bli gjennomførte som planlagt, men frem til vi vet noe mer om myndighetenes anbefalinger, går påmeldingen som normalt. Det er mye som skal organiseres i forkant, derfor er det viktig at de som ønsker å søke gjør det nå. Første tur er ikke før slutten av juni, altså mer enn to måneder frem i tid, og mye kan skje innen da, sier Mona Tveitan, koordinator for Ferie for alle i Telemark Røde Kors.

Hun er også tydelig på at dersom turene blir gjennomført, vil alt bli gjort etter myndighetenes anbefalinger.

- Vi har forståelse for at mange er engstelige for å melde seg på slik situasjonen er nå, men vi følger nøye med på myndighetenes anbefalinger og gjennomfører turene kun dersom vi får klarsignal for det. Dersom turene kan gjennomføres, er det også mulig vi må gjøre noen endringer på det praktiske, sier Tveitan. 

Ferie for alle er et gratis ferietilbud til familier med svak økonomi, og målet er å gi familiene en aktiv opplevelse som skaper felles minner. Alle som deltar, må meldes på av en kontaktperson som kjenner godt til deres situasjon. Dersom det er vanskelig å få tak i noen nå som mange etater, skoler og kontorer er stengt, tar Mona Tveitan også imot direkte henvendelser på e-post.

mona.tveitan@redcross.no

Søknadsfrist for turene er 4. mai