Anja (40) er frivillig leder i Siljan Røde Kors og aktiv i Skien Røde Kors hjelpekorps. Her står hun på Porsgrunnsbrua og smiler. Været er lett overskyet og det blåser. Vis bildetekst
FELLES PRINSIPPER: I Røde Kors har jeg møtte enormt mange mennesker med veldig forskjellige interesser, men med felles prinsipper og et felles ønske om å gjøre noe for andre, sier Anja. (Foto: Bjørn Sodeland)

Tenker på de pårørende

Anja glemmer aldri den første leteaksjonen hun deltok på. Møtet med de pårørende vekket et sterk engasjement som så langt har vart i nesten 20 år.

Anja Kristiansen (40)
Skikkelig brysom siden 2004
Aktivitet: Leder i Siljan Røde Kors, frivillig i Hjelpekorpset i Skien

Ta brysom-testen

- Det som driver meg når jeg er på aksjoner og er ute og leter er tanken på de pårørende. På de som står og venter. Jeg har selv opplevd å miste noen og vet hvordan det er å ikke vite hvor folka sine er. Et av de sterkeste minnene mine fra hjelpekorpset er å stå ved siden av pårørende i forbindelse med en aksjon. Det glemmer jeg aldri, sier Anja.

Hun fikk sitt første møte med Røde Kors gjennom to kolleger på jobben som dro henne med på et medlemsmøte i hjelpekorpset i Skien. Siden har hun ikke sett seg tilbake og i løpet av kort tid ble hun med på sin aller første aksjon, tok rollen som nestkommanderende operativ og ble veileder for kurs i førstehjelp kvalifisert nivå.

- Jeg var med i speideren som liten og interessen for friluftsliv og førstehjelp begynte nok å spire der. I Røde Kors har jeg møtte enormt mange mennesker med veldig forskjellige interesser, men med felles prinsipper og et felles ønske om å gjøre noe for andre, sier Anja.

Jeg har selv opplevd å miste noen og vet hvordan det er å ikke vite hvor folka sine er. Et av de sterkeste minnene mine fra hjelpekorpset er å stå ved siden av pårørende i forbindelse med en aksjon. Det glemmer jeg aldri.

Anja Kristiansen

I løpet av tiden som frivillig har Anja rukket å være leder for alle hjelpekorpsene i Telemark, vært engasjert i Sjøtjenesten i Porsgrunn og innom et hav av råd og ressursgrupper. De siste årene har hun også vært leder for Siljan Røde Kors som kun driver med omsorgsaktiviteter.

- Da jeg fikk telefon med spørsmål om å stille som leder i Siljan Røde Kors var det vanskelig å si nei. Vi har en fantastisk gjeng med engasjerte frivillige som holder på med utrolig mye bra, sier Anja.

Meld deg frivillig her