Pantetrykk_DSC9186

Tomme flasker har gitt full aktivitet

De siste ti årene har Røde Kors sine lokalforeninger i Telemark takket være lokale flaskepantere mottatt nesten fire millioner kroner til å drifte frivillige aktiviteter.

- Når Telemarkinger tar med seg tomflaskene til butikken velger veldig mange å trykke på Røde Kors-knappen i stedet for å ta pengene i sin egen lomme. Der og da virker det kanskje som et lite bidrag, men for våre lokalforeninger betyr hver krone flere muligheter til å drive positive lokale aktiviteter, sier Stine Brekka Skoland, daglig leder i Telemark Røde Kors.

I år feirer Pantelotteriet 10 års jubileum, og for Røde Kors sine lokalforeninger i Telemark har det siden oppstarten kommet inn til sammen 3,8 millioner kroner. For den enkelte lokalforening betyr dette flere midler til å redde liv, drive aktiviteter for barn og unge og besøke eldre og ensomme på syke- og aldershjem over hele fylket.

Syv lokale pantemillionærer

Hvert trykk på Røde Kors-knappen er ikke bare et bidrag til humanitær aktivitet, men også en mulighet til å vinne en gevinst på en million kroner. De siste ti årene har syv telemarkinger blitt millionærer takket være turen til butikken for å pante tomflasker. Av disse er hele fem fra Porsgrunn.

Den første som vant var Inge Høie Pedersen fra Langesund. Han skulle pante fem flasker på en Rema-butikk i Skien, og valgte å trykke på Røde Kors-knappen. Det har han ikke angret på.

– Det kom ut en veldig lang lapp, og da skjønte jeg at det var noe spesielt. Jeg måtte lese lappen flere ganger, og ble helt skjelven. Jeg klarte å stabbe meg frem til kassa for å fortelle det til de ansatte, fortalte Inge Høie Pedersen da han fikk overrakt premien.

Topp ti i Telemark

Porsgrunn Røde Kors 1 042 570
Skien Røde Kors 862 362
Gjerpen Røde Kors 439 899
Bamble Røde Kors 377 007
Kragerø Røde Kors 226 558
Rjukan og Tinn Røde Kors 171 803
Notodden Røde Kors 144 924
Nome Røde Kors 130 961
Bø Røde Kors 122 656
Seljord Røde Kors 116 027