DET VAR EN DEILIG SOMMERDAG: Deltakere og frivillige fra Til Topps koste seg på tur rundt Kverndammen. Vis bildetekst
DET VAR EN DEILIG SOMMERDAG: Deltakere og frivillige fra Til Topps koste seg på tur rundt Kverndammen.

Topp stemning

Telemark Røde Kors og DNT Telemark arrangerte i forrige uke årets aller første Til Topps-tur. Det fristet til gjentakelse.

- Både deltakere og frivillige koste seg skikkelig på tur og det var tydelig at folk satt pris på å endelig få mulighet til å dra på tur sammen, sier Ellen Haagenrud Grønlid, som deltok som frivillig på det hun selv beskriver som Telemarks sprekeste integreringsprosjekt. Her kombineres turer i skog og mark med språktrening og sosialt samvær.

Totalt 20 deltakere og tre frivillige var med på den fire kilometer lange turen som denne gangen gikk rundt idylliske Kverndammen, som ligger på grensen mellom Skien og Porsgrunn. På toppen av Skipperåsen, der utsikten over Porsgrunn var upåklagelig, var det pause med quiz og premiering med noen ekstra melkesjokoladebiter til vinnerne.

- Vi hadde strålende sommervær og det var svalt og godt å gå inne i skogen. To barn som var med på turen hoppet omkring og gikk sikkert dobbelt så langt som oss andre. Jeg tror dette fristet til gjentakelse for de fleste, sier Grønlid.

Kverndammen 5_lite
EN LITEN PRAT: Både underveis og i pausene var det god tid til å prate litt.

Som en ekstra bonus har gjengen bak Til Topps lagt inn en premie for de som var på denne turen og blir med på neste tur som går til Fantekjerringkollen i Skien 11. september. Spreke turgåere får da mulighet til å være med i trekningen av to par gode tursko, et par til dame og et til mann.

hakkepeiling
HAKKE PEILING: Quiz er gøy og det vanket melkesjokoladeplater på de heldige vinnerne.