HYGGELIG GJENSYN: Da Robert Mood traff frivillige i Telemark dukket hans gamle trilliepike Evy Aga opp. Vis bildetekst
HYGGELIG GJENSYN: Da Robert Mood traff frivillige i Telemark dukket hans gamle trilliepike Evy Aga opp.

Traff sin gamle trillepike

Røde Kors-president Robert Mood fikk et hjertelig gjensyn med sin gamle trillepike da han i går møtte lokale frivillige fra Telemark.

- Det var hyggelig, emosjonelt og gav julestemning så det holder. Jeg har bare gode minner fra oppveksten i Kragerø og hun er en av dem som har bidratt til det, sa Mood.

Evy Aga, som i tillegg til rollen som Moods tidligere trillepike, er ivrig frivillig i Kragerø Røde Kors, hadde bare godord å si om presidenten, både som barn og i sin nye rolle i Røde Kors.

- Det var kjempefint å møte ham igjen. Jeg tror han blir en flott president for Røde Kors. Han er klar og tydelig og tør å stå for det han mener. Jeg husker han var bestemt allerede som liten, sier Aga.  

MOODPORTRETTLITE
KLAR OG TYDELIG: Robert Mood lovet de frivillige at han skulle lytte til lokale behov.

Lyttet til frivilligheten

Mood hadde i går satt av to timer til å møte frivillige i Telemark, og i tillegg til Aga, hadde over 20 andre frivillige møtt opp for å dele informasjon om arbeid og utfordringer i lokalforeningene.

Presidenten fikk høre om høyt aktivitetsnivå i lokale hjelpekorps på grunn av mange leteaksjoner i by og fjell, økonomiske utfordringer og utfordringer knyttet til å få fri med lønn for å gjøre en innsats for å redde liv.

Han fikk også høre om bredden i tilbudet på omsorgssiden, fra besøkstjeneste og flyktningguide, til satsningen på å nå ut med gaver, mat og ferietilbud til barnefamilier med svak økonomi opp mot jul.

- Det jeg er aller mest imponert over i Røde Kors er hvordan dere som ansatte og frivillige utfyller hverandre og er en helt uvurderlig kraft i velferdsnorge, sa Mood. 

Selv lovet Mood å være en tydelig president, lytte til lokale behov og tørre å være upopulær.

- Det viktigste for meg er ikke å bli gjenvalgt i 2020, men å gjøre en jobb for at Røde Kors fortsetter å være en viktig aktør i frivillignorge, sa Mood.