BEHOV FOR HJELP: Røde Kors i Porsgrunn trenger flere lokale flyktningguider. (Foto: Bjørn Sodeland) Vis bildetekst
BEHOV FOR HJELP: Røde Kors i Porsgrunn trenger flere lokale flyktningguider. (Foto: Bjørn Sodeland)

Trenger flere guider i Porsgrunn

Vil du gjøre en innsats for at bosatte flyktninger i Porsgrunn skal bli en integrert del av lokalsamfunnet? Akkurat nå har vi behov for seks frivillige flyktningguider.

Skal man lære språk og forstå norsk kultur, er det avgjørende å ha kontakt med nordmenn. Men for mange flyktninger er det ikke så enkelt å opprette den kontakten. Som Røde Kors flyktningguide, fungerer du som veileder, venn og nettverksbygger.

I Porsgrunn trenger vi guider til følgende personer:

Kvinne 24 år, Eritrea

Dette er en kvinne som er glad i å gå på tur og skravle. Hun vil gjerne bli mer kjent med norsk kultur og lære mer om tradisjonell matlaging. Drømmen er å utdanne seg til sykepleier.

Mann 20 år, Syria

Dette er en mann som er glad i å være i aktivitet. Han elsker fotball, sykkelturer og trening, men går seg også gjerne en tur. Skal han slappe av, tar han gjerne en tur på kino.

Mann 27 år, Syria

Denne mannen er en sosial fyr som er glad i å gå tur i skog og mark. Han tar seg gjerne en svømmetur og vil veldig gjerne lære seg litt bedre norsk.

Mann 27 år, Syria

Dette er en mann som er glad i å lese, men han går seg gjerne en tur og er med på de fleste aktiviteter. Han vil gjerne lære seg bedre norsk.

Mann 25 år, Syria

Denne mannen er glad i å danse. Han er opptatt av trening, går gjerne tur, liker å svømme og synes en kinotur en gang i blant er veldig hyggelig.

Mann 40 år Syria

Dette er en mann som er glad i å lage mat. Han liker håndball, å gå turer og liker å holde seg i form.

KONTAKT: 

Send SMS til Unni Buverud på 906 77 667, eller e-post dk.telemark@redcross.no