DSC_0627

Trenger flere sykehusguider

På Sykehuset Telemark stiller Lars Kristian og nesten 30 andre frivillige sykehusguider fra Telemark Røde Kors daglig opp for å hjelpe pasienter, pårørende og besøkende. Nå trenger de hjelp av flere.

Besøker du sykehuset i Skien eller Porsgrunn mellom 0900 og 1400 mandag til fredag, er den første du møter i døra Lars Kristian Grøstad eller en av de 27 andre frivillige sykehusguidene våre. De viser vei, følger dem som har behov for det til operasjonssalen eller slår av en prat med dem som bare trenger noen å snakke med. 

- Dette er stedet for de store ytterpunktene. Det som er så spesielt med å jobbe på et sykehus, er at du møter så mange forskjellige mennesker. Her komme folk som er syke, triste eller veldig glade. For det er jo ikke alt på et sykehus som er trist. Fødsler for eksempel. Da er jo folk helt i skyene. Særlig førstegangsfødende. Dem kan du nesten se det på. Det lyser av dem, sier Lars Kristian.

Trenger hjelp

For å sikre at alle får den hjelpen de trenger, har Røde Kors alltid to sykehusguider på vakt. På den måten kan en stå for mottakelsen i lobbyen mens en annen er ute på oppdrag. Den enkelte sykehusguide er på vakt en dag annenhver uke. Nå ønsker Røde Kors flere frivillige som kan bidra til å dekke opp vaktene.

- Vi har hatt tilbud om sykehusguider her i Telemark i 14 år, og både pasienter, pårørende og sykehuset selv er veldig fornøyde. Nå er vi på jakt etter flere som har litt tid til overs og kunne tenke seg å stille opp annenhver uke for å vise vei, følge enslige pasienter til undersøkelser og være sykehuset ansikt utad, sier Mette Dale, frivillighetskoordinator i Telemark Røde Kors og kontaktperson for sykehusguidene.

Vil du å engasjer deg?

Kontakt Mette Dale, frivillighetskoordinator Telemark Røde Kors
Mobil: 957 22 004
E-post: mette.dale@redcross.no

Du kan også melde deg på våre nettsider

Les mer om sykehusguidene på TA.no (krever pålogging)