Vil spleise på ny snøscooter

Drangedal Røde Kors trenger ny snøscooter. Nå inviterer de til spleiselag på internett for å få den på plass før vinteren.

Hver vinter stiller frivillige fra Drangedal Røde Kors opp som vaktmannskaper i skiløypen og i alpinanlegget på Gautefall. Utrykninger for å hjelpe skiløpere med benbrudd, forstuinger, nakke og hodeskader er en del av hverdagen i vinterhalvåret. Leteaksjoner etter skiløpere som har gått seg vill, overvurdert egne evner eller blitt overrasket av dårlig vær er også blitt for faste aktiviteter å regne.

Når det handler om å redde mennesker er det viktig at alt fungerer.

Jørn Kristensen, Drangedal Røde Kors

 

I tillegg til godt trente mannskaper og lokalkjennskap, er vaktmannskapene helt avhengige av et verktøy for å få jobben gjort – nemlig snøscooteren. Nå har behovet meldt seg for en oppgradering av den gamle, som i ti år har vært en trofast tjener, men midlene til å kjøpe en mangler. Prisen for en flunkende ny snøscooter beregnet for alpinanlegg og tøft terreng ligger nemlig på rundt 180 000 kroner.

- Når det handler om å redde mennesker er det viktig at alt fungerer. Siden vi har fast vakttjeneste i skianlegget på Gautefall hver vinter er vi avhengige av en spesiell alpinscooter med ekstra sterk motor. Dette er også en stor fordel når vi er ute på redningsoppdrag, sier Jørn Kristensen, leder i Drangedal Røde Kors.

Kronerulling på nett

For å finansiere kjøpet, har Drangedal Røde Kors nå startet en kronerulling på Spleis.no, en tjeneste fra Sparebank1, der lag, organisasjoner, foreninger eller privatpersoner kan starte egne innsamlinger til formål eller prosjekter de ønsker støtte til.

- Det er moro å prøve noe nytt, og vi håper dette vil bidra til å skape engasjement og skaffe oss noen ekstra midler så vi kan få en ny snøscooter på plass før vintersesongen, sier Kristensen.

Innsamlingen på Spleis.no ble opprettet for to dager siden, og så langt har responsen vært god. 12 ulike givere har gått inn med til sammen 4650 kroner. I tillegg har Drangedal Byggsenter gitt beskjed om at de bidrar med 3000 kroner, og Drangedal Sparebank har via gavemidler bidratt med 20 000 kroner.

- Vi har mange lokale givere som kjenner til oss og vet hva arbeidet vi gjør betyr. Drangedal Sparebank er en fast støttespiller og vi har gjennom flere år fått tilslag på våre søknader om gavemidler. I år har banken bidratt med 20 000 kroner til ny snøscooter. Det betyr mye. At privatpersoner og lokale bedrifter som Drangedal Byggsenter også engasjerer seg i innsamlingen vår setter vi veldig stor pris på, sier Kristensen.

Vil du bidra til at Drangedal Røde Kors får ny snøscooter? Klikk her og gi ditt bidrag