
Haraldvollen Senter
Haraldvollen Røde Kors senter ligger i Målselv og eies og drives av Troms Røde Kors. Her tilbyr vi leirskoleopphold, ferieopphold, kurs og samlinger. Velkommen!
Haraldvollen Røde Kors senter ble åpnet i 1970 og har vært i drift uavbrutt siden da. Røde Kors utformet og bygde leirskolen med tanke på at funksjonshemmede også skulle kunne delta. Senteret ligger vakkert til ved Målselva og kun 10 minutters spasertur fra Andslimoen busstopp på E6.
Haraldvollen leirskole
Haraldvollen leirskole tilbyr leirskoleopphold vinter, vår og høst og vi tilbyr aktiviteter som førsthjelpsopplæring, bueskyting, skiaktiviteter, kanopadling, fjell og skogsturer og mye mer.
Utleie til kurs/konferanse
Haraldvollen Røde Kors senter har et stort konferansebygg, et mindre konferanserom og sengeplasser til 85 personer. Vi kan tilby totalt 85 sengeplasser, både enkeltrom, dobbeltrom og flersengsrom.
Flere våre hytter er delvis tilrettelagt for rullstolbrukere.
Leie av hytter
Ta turen til Indre Troms for aktive vinterdager i alpinanlegg, supre skiløyper og herlige Polarbadet! Haraldvollen kan tilby rimelig overnatting nært fantastiske skianlegg.
Facebook-side for Haraldvollen Senter
Daglig leder
Svein Erik Wingstad
E-post: post@haraldvollen.no
Tlf: 93 08 18 42
For informasjon eller bestilling ta kontakt.
Her finner du oss på vår Facebook-side
Haraldvollen leirskole tilbyr leirskoleopphold vinter, vår og høst og vi tilbyr aktiviteter som førsthjelpsopplæring, bueskyting, skiaktiviteter, kanopadling, fjell og skogsturer og mye mer.
Haraldvollen leirskole ble åpnet i 1970 og har vært i drift uavbrutt i snart 45 år. Røde Kors utformet og bygde leirskolen med tanke på at funksjonshemmede også skulle kunne delta. Senteret ligger vakkert til ved Målselva og kun 10 minutters spasertur fra Andslimoen busstopp på E6.
Filosofien i mange av våre aktiviteter er at barna skal øve på å ta ansvar og bli selvstendige. Mange av aktivitetene skal også dekke konkrete mål i lærerplanen.
I årens løp er det tusenvis av barn som har tatt med seg mange uforglemmelige minner fra en spennende uke her hos oss. Her har de turt det de ikke trudde de skulle tørre; her har de klart det som fortonet seg umulig; herfra hentes kunnskap om friluftsliv og førstehjelp å ta med seg videre i livet.
Ved booking lønner det seg å være tidlig ute. Enkelte uker kan være fullbooket i flere år framover og klassen trenger god tid til forberedelse.
Det betales ved bestilling et påmeldingsgebyr på 10% av oppholdsutgiftene.
Depositumet tilbakebetales ikke ved avbestilling, men blir fratrukket i
sluttoppgjøret etter oppholdet. Etter at påmeldingsgebyret er betalt og avtalen returnert til oss, er bestillingen gjensidig bindende.
Bestilling av plass kan per i dag gjøres på følgende måter:
Telefon: (+47)77 83 41 00
E-post: haraldvollen@dcpost.no
Brev
Vår postadresse er:
Haraldvollen Leirskole
9325 BARDUFOSS
Betaling
All betaling foregår samlet for hele klassen og faktura sendes etter gjennomført opphold. Det betales ikke for elever som forhindres i å delta på grunn av sykdom eller fraflytting. Ved eventuell bytte av klassestyrer, plikter nåværende klassestyrer å informere den nye klassestyreren om denne avtalen.
Regler for avbestilling
Ved avbestilling senere enn 6 måneder før oppholdet skal finne sted, må 25 % av oppholdsprisen betales. Ved avbestilling senere enn 1 måned før planlagt opphold, betales oppholdet fullt ut.
Kontaktinformasjon og bestilling
For mer info og bestilling, kontakt oss på telefon eller e-post.
Tlf: (+47) 77 83 41 00 / mob.nr: 901 45 544
E-post: haraldvollen@dcpost.no
Informasjonshefte om Haraldvollen Røde Kors senter
Ønsker du å få mer informasjon om Haraldvollen Røde Kors leirskole?
Her finner du informasjon om aktivitetstilbudet, timeplan og praktisk informasjon.
Alle som besøker Haraldvollen bor og spiser godt i løpet av oppholdet. Innkvarteringen holder enkel og nøktern standard.
Når elevene ankommer, har leirskolelærerne på forhånd fordelt de på hytter og rom. Ledsagere får enkelt- eller dobbeltrom.
Flere av hyttene er delvis tilrettelagt for rullstolbrukere.
Det er mulighet for å vaske klær hvis det skulle bli nødvendig.
Hytter
•en firemannshytte
•seks seksmannshytter med to soverom
•en timannshytte med fire soverom
Rom
•ti sengeplasser i en åtteromsbygning med stort fellesareal, kjøkken og peisestue
•16 sengeplasser fordelt på seks rom i toetasjers bygning med hybelkjøkken
•åtte sengeplasser fordelt på fire dobbeltrom nær den store konferansesalen
Utleie av sengetøy og hånduker ved behov kr. 90,- per person.
Informasjon til deg som skal på leirskole.
Å dra på et leirskoleopphold er som regel en opplevelse som skjer kun en gang i livet. Selve oppholdet skal være inspirerende, konstruktivt og samholdsskapende. Ikke minst skal det være en positiv opplevelse både for deg som elev og dine medelever. Derfor ønsker vi på Haraldvollen at alle som er med på leirskoleuken bidrar til å imøtekomme dette fellesmålet.
For et vellykket opphold kan det ikke understrekes sterkt nok hvor viktig forberedelsene er i tiden før oppholdet. I tillegg til forberedelser i samråd med klassen din, mener vi det er viktig at du forbereder eget utstyret. Derfor vektlegger vi bruken av utstyrslisten, merking av klær og utstyr med navn, og evt. utføre en prøvepakking for en oversikt om klær og utstyr fungerer. Husk at klær og utstyr skal stå i samsvar med sesongen.
Les informasjonskrivet om leirskolen før du kommer til oss.
Vi på Haraldvollen ønsker deg lykke til med planleggingen og ser fram til et trivelig opphold sammen med deg!
Informasjonskriv til lærere om Haraldvollen leirskole.
Ansvar
Leirskolens lærere har ansvar for det pedagogiske opplegget, og er også tilstede utover ettermiddagen. Klasselærer hjelper til og assisterer.
Planlegging
For et best mulig utbytte av leirskoleoppholdet, anbefales god tid til planlegging. Søk om plass i god tid. Leirskoleoppholdet varer fra mandag kl. 12:00 til fredag kl. 12:00. Kortere opphold kan også tilbys.
Ansvarsfordeling
I utgangspunktet må medfølgende klasselærer/ledsager kunne være tilgjengelig hele døgnet. På dagtid vil leirskolelærere ha ansvar for opplegget, men det vil også være behov for hjelp fra lasselærer/ledsager i en del av aktivitetene. Dette "hjelpebehovet" vil variere avhengig av årstid og type aktivitet. I uker med mange lærere/ledsagere vil det kunne organiseres slik at det blir "friøkter" (på dagtid), mens det i uker med færre voksenpersoner kan bli mer hektisk.
Det ansees ikke som nødvendig at hele ledergruppen har tilsyn fra kl. 21:00 og frem til 08:00 neste dag, men at dette fordeles/rulleres på i løpet av leirskoleuken. Fra 21:00 frem til 24:00 vil det være tilstrekkelig at to eller tre har tilsyn, mens det på natten vil være behov for en eller to. Dette vil variere ut fra elevgruppens størrelse og hvordan den fungerer.
Leirskolen anbefaler en voksen person pr. 10 elever for besøkende klasser.
Se her for tilsynsoversikt over elevene under leirskoleoppholdet
Ved avreise etter kl.12, overtar klasselærer eller annen ledsager tilsynsansvaret.
Ved ankomst før oppstart av leirskoleuken
Ved evt. ankomst dagen før oppstart, har klasselærer/ledsager tilsynsansvaret frem til første leirskoledag kl. 08:00. Ved ankomst søndag gjelder følgende tillegg i prisen: 200,- pr. person hvis kveldsmat ønskes, og 100,- pr. person hvis det ikke er ønskelig med kveldsmat. Inkludert i disse prisene er frokost mandags morgen. Vi gjør oppmerksom på at kjøkkenpersonalet er til stede mellom kl. 07:00 – 20:00.
Dagsplan
Du finner oversikten over vanlig dagsplan her.
Lærertelefon og mail
Leirskolelærerne kan lettest nås på telefon om morgenen før kl. 10:00 på følgende telefonnummer:
(+47) 77 83 41 00.
Eller på e-post: Cato Elvevold
Leirskolelærerne tar for øvrig kontakt med klasselærer ei ukes tid før leirskoleoppholdet, for å gi den siste informasjon.
I nærmeste fremtid kommer du og klassen din til Haraldvollen Røde Kors Senter på ei ukes leirskoleopphold. For å hjelpe deg og elevene litt i forberedelsene kan både hjemmesiden og heftet benyttes.
Det kan ikke understrekes sterkt nok hvor viktig forberedelsene er. Elever reiser på leirskole som regel bare en gang, og derfor bør mulighetene et slikt opphold gir, nyttes fullt ut. Det går ofte lang tid fra bestilling til klassen gjennomfører leirskoleoppholdet, og derfor må vi ta forbehold om at endringer kan skje før dere kommer til oss.
Lykke til med forberedelsene, å ta kontakt dersom det er noe du eller klassen lurer på. Vi ser frem til et trivelig opphold sammen med dere!
Hilsen oss på Haraldvollen!
Informasjonskriv til foreldre som har barn på Haraldvollen Røde Kors leirskole.
Noter deg klasselærers og /eller medfølgende foreldres mobiltelefonnummer om du føler det er nødvendig å holde kontakt med ditt barn underveis.
I nødsfall kan vårt sentralbordtelefon benyttes. Nummeret er (+47)77 83 41 00
Telefonbruk for både inn- og utgående samtaler bør unngås før klokka 18:00. Private mobiltelefoner bør ikke bringes med.
For et vellykket opphold kan det ikke understrekes sterkt nok hvor viktig forberedelsene er i tiden før oppholdet. I tillegg til forberedelser i samråd med klassen, mener vi det er viktig at dere forbereder eget utstyr som skal være med. Derfor vektlegger vi bruken av utstyrslisten, merking av klær og utstyr med navn, og evt. utføre en prøvepakking for en oversikt om klær og utstyr fungerer. Husk at klær og utstyr skal stå i samsvar med sesongen.
Sjekk gjerne Generell Informasjon for tips til forberedelse o.l
Lommepenger
Leirskolen synes at det bør være en felles holdning til lommepenger. Vi mener at kr. 200,- bør være nok for hele oppholdet.
Vi på Haraldvollen ønsker dere lykke til med planleggingen og ser fram til et trivelig opphold!
Haraldvollen Røde Kors senter ligger ca.5 km nord for Bardufoss Lufthavn og 600 meter fra E6. Det er mulig å komme seg hit med fly, buss og bil.
Transport til Haraldvollen
Ulike måter for å ankomme Haraldvollen på finner du nedenfor:
Buss:
For reise med buss finner du daglige bussforbindelse til- fra Tromsø, Narvik, Finnsnes og Harstad. Bussruter finner du på www.tromskortet.no Aktuelt busstopp heter Andslimoen E6.
Du kan også ringe 177 eller besøke 177 for mer informasjon om holdeplasser og rutetider.
For bestilling av chartertransport, kan du kontakte vår samarbeidspartnere Bussring eller Boreal Travel.
Fly:
Norwegian har direkterute mellom Oslo Lufthavn Gardermoen og Bardufoss Lufthavn.
Tromsø Lufthavn Langnes med forbindelse til flere steder i Norge og utlandet ligger to og en halv time unna med buss. Harstad/Narvik lufthavn ligger en time og 50 min unna.
Båt:
Du kan ankomme Haraldvollen med båt til Finnsnes og buss til Haraldvollen (ca 1,5 t). Finnsnes har anløp både for hurtigruten og hurtigbåten. For mer informasjon se www.tromskortet.no
Tog:
Du kan reise med tog til Narvik. Gå til NSB sitt nettsted (www.nsb.no) for å bestille togreise til Narvik togstasjon.
Trykk her for mer informasjon om Narvik togstasjon.
Rutetabeller
Ruteinformasjon er ferskvare og endringer kan forekomme også innenfor gjeldende rutetermin. Dette gjelder både buss, hurtigbåt og ferger.For å være sikker, kan det være greit å sjekke like før du skal ut å reise.
Troms Fylkestrafikk, som betjener all kollektivtrafikk i Troms, har en egen nettside med aktuell og oppdatert ruteinformasjon: www.tromskortet.no
Utleie til kurs/konferanse
Haraldvollen Røde Kors senter har et stort konferansebygg, et mindre konferanserom og sengeplasser til 85 personer.
Haraldvollen kan tilby 85 sengeplasser til våre gjester. Når gjestene ankommer blir de fordelt på hytter og rom. Innkvarteringen holder enkel og god standard. Vi tilbyr både enkeltrom, dobbeltrom og flersengsrom. Et viktig mål for Haraldvollen er at alle skal føle seg mest mulig hjemme.
Flere våre hytter er delvis tilrettelagt for rullstolbrukere.
Med et stort konferansebygg og et mindre konferanserom, vil Haraldvollen også være et flott tilbud til møtevirksomhet. Senteret har god mobildekning, og tilgang til trådløs internettforbindelse. Vi tilbyr aktiviteter av ulik art og vi ligger sentralt til i forhold til andre aktivitetstilbud.
Konferansebygg
"Fredssalen" er det nyeste og største bygget på Haraldvollen Røde Kors Senter. Salen har en kapasitet på inntil 150 sitteplasser og er egnet for større arrangement. Fredssalen kan ved behov deles i to separerte deler med en skillevegg.
Utstyr som tilbys ved Fredssalen er:
PA- anlegg/mic
Video projektor og overhead
Trådløst internett
Oppholdsområde, salong m/ TV
Kjøkken m/ utstyr til 100 stk.
Peisstue og spisesal hovedbygg
Disse område kan tilrettelegges for mindre selskap/treff. Både spisesalen og peisstuen har plass til 60 personer. Totalkapasitet på 120 personer.
Ekstraaktiviteter
Ved å holde sosiale arrangement hos oss kan vi i tillegg tilby aktiviteter av ulik art:
Kanotur langs Målselva
Fri utfoldelse gjennom forskjellige typer ballspill i vår aktivitetspark
Tilgang til godt preparert lysløype året rundt
Badstuer både for damer og herrer
Samarbeidspartnere
I tillegg til egne aktiviteter under oppholdet, kan det legges opp til aktiviteter i regi av våre samarbeidspartnere:
Nord-Norsk Hestesenter
Polarbadet
Polar Zoo
Målselv Fjellandsby
Aktiviteter som tilbys kan tilrettelegges etter ønske, men her gjelder det å være tidlig ute for en best mulig tilpasning.
Ta turen til Indre Troms for aktive vinterdager i alpinanlegg, supre skiløyper og herlige Polarbadet! Haraldvollen kan tilby rimelig overnatting nært fantastiske skianlegg
Kort vei til alpinanlegg og oppkjørte skiløyper samt andre attraksjoner i Bardu og Målselv:
Målselv Fjellandsby alpinanlegg og skiløyper 17 km
Steilia alpinanlegg og skiløyper 35 km
Rustahøgda skiløyper 7 km
Polarbadet 7 km
Polar Zoo 58 km
Haraldvollen tilbyr overnatting i 6- og 10-manns hytter. Hver hytte har eget kjøkken og dusj/toalett.
Mat og Drikke
Kjøkkenet på Haraldvollen Røde Kors Senter har fokus på norsk tradisjonsrik mat. I tillegg har vi alle rettigheter til alkoholservering. All mat og drikke kan tilrettelegges etter ønsker og behov.
Enkeltrom
Ett rom med enkelseng og tilgang til dusj
Pris: 595,-
Dobbeltrom
Ett rom med dobbelseng og tilgang til toalett/dusj og TV-stue
Pris: 695,-
Hytte, firemanns
Ei hytte med fire sengeplasser på ett soverom.
Alle hytter er utstyrt med stue med minikjøkken og dusj/toalett.
Pris per person: 249*,-
*Utvask på kr. 300,- kommer i tillegg. Leie av sengetøy og hånduk kr. 90,- per person
Hytte, seksmanns
Ei hytte med seks sengeplasser på ett soverom.
Alle hytter er utstyrt med stue med minikjøkken og dusj/toalett.
Pris per person: 169*,-
*Utvask på kr. 300,- kommer i tillegg. Leie av sengetøy og hånduk kr. 90,- per person
Hytte, timanns
Ei hytte med ti sengeplasser fordelt på to soverom.
Alle hytter er utstyrt med stue med minikjøkken og dusj/toalett.
Pris: 149*,-
*Utvask på kr. 300,- kommer i tillegg. Leie av sengetøy og hånduk kr. 90,- per person
Tomannsrom
Et lite rom med køyseng og tilgang til dusj/toalett
Pris: 249,-
Alt har en begynnelse – så også hva gjelder etableringen av Røde Kors leirskole i Målselv.
Foranledningen til at Målselv kom med i dette fine selskap skyldes rett og slett at nytilsatt Distriktssekretær Gregus J Stornes i Troms Røde Kors var på jakt etter et leirsted der Røde Kors i Troms kunne utøve egne aktiviteter i tillegg til å leie ut lokalene til svake grupper som hadde behov for et sted å være. Erfaring med etablering av lokaler manglet det ikke på i Troms – flere av lokalforeningene og hjelpekorpsene hadde både fjellhytter og forsamlingshus plassert rundt om i fylket. Kristelige lag og foreninger, idrettslag og speiderne det samme.
Norges Røde Kors kommer på banen
Etter at Norges Røde Kors 100 års jubileum var markert i 1965 ble tanken om et leirsted tatt opp på et fellesmøte med representanter fra Andselv, Bardu og Målselv Røde Kors – i tillegg ble representanter fra forsvar og kommunen i Målselv m.v. tatt med på råd. Interessen var overveldende. Da distriktet i 1966 ble kjent med at Ungdommens Røde Kors ønsket å etablere en leirskole i Hurdal tok distriktet kontakt med landsforeningen for om mulig vinne gehør for noe tilsvarende i Troms. Svarbrevet var avventende da man på hovedkontoret mente at man først burde konsentrere seg om prosjektet i Hurdalen – så fikk man på sikt se om det var liv laga for et prosjekt også i nord.
Landsrådsformann Hans Høegh jr. i Ungdommens Røde Kors var tydeligvis ikke konsultert før svarbrevet ble sendt, kort tid etter var han på telefonen der han bedyret at et tilsvarende prosjekt i Målselv og Kristiansand – som også var kommet på banen – var helt etter hans hode. Snøballen var begynt å rulle.
Prosjektet i Målselv endret naturligvis karakter nå når Norges Røde Kors var kommet på banen – ulike komiteer ble nedsatt både sentralt og lokalt – og arkitektfirma Harry Gangvik i Tromsø ble engasjert til å komme med forslag på forprosjekt og kostnadsoverslag m.v.
Pris til arkitektene for utformingen
Målselv kommune fikk hånd om et nedlagt småbruk på 150 mål like ved Målselva og som vederlagsfritt ble gitt til de tre foreningene Andselv, Bardu og Målselv Røde Kors. Senere ble så dette område overdratt til Troms Røde Kors. Stedet fikk senere arkitektene i Nord-Norge sin pris for utformingen. Den 27. juni 1968 fant grunnsteinnedleggelsen sted nede på Haraldvollen - som stedet nå skulle hete. Hurdalsprosjektet fikk navnet Haraldvangen og prosjektet i Kristiansand fikk navnet Haraldvigen.
Hvordan skulle så prosjektene finansieres – dette var jo i knipsekassenes tid og lenge før de store inntektene fra spilleautomatene ble tilført organisasjonen. Gratis tomt var kjærkommet, men her måtte det kontanter til. HKH kronprins Harald fylte 30 år i 1967 og i denne forbindelse ble skolebarn i hele Norge invitert til å tegne – disse tegninger ble solgt til venner og bekjente og pengene som kom inn ble grunnbeløpet i de tre prosjektene. Navnelistene over alle de som deltok i dette prosjektet befinner seg i innbundet form på Haraldvangen.
Kongelig besøk
Den 23. april 1969 var de fleste av byggene på Haraldvollen kommet på plass og Kronprins Harald og Kronprinsesse Sonja kom på besøk og hilste på snekkerne og medlemmer av byggekomité m.v. Helge Sverre Nesheim overførte barnetimen på direkten fra byggeplassen – og senere ble inntektene fra "Barnetimeboka" øremerket Haraldvollen. Haraldvollen tok den 23. april 1970 i mot sine første gjester i tråd med målsettingen om å integrere friske og funksjonshemmede barn – det var barn og ungdom fra sosiallinja på Trondenes Folkehøgskole og Trastad i Kvæfjord. 19. oktober var det atter stor festivitas da HKH kronprins Harald kunne foreta den offisielle åpning av Haraldvollen leirskole som det hete de første årene. Senere har jo stedet blitt tilført flere nye bygg med tanke på å være et tjenlig sted også i nyere tid.
Personer som gjorde en stor innsats i byggetiden var mange – her er noen av dem : Distriktsformann Hjørdis Aamnes, Halvor Aasebø, Josefine Stårvik, Åse Fosli, Marit Nymo, Kåre Finbakken, Sverre Stenersen, Randi Kaasen, Bibbi Wikan, Gerda Nilsen, Gunvald Nordmo, Bjørg Broderstad m.v.