Afternoon tea på det Kongelige Slott

En av våre kjære frivillige gjennom bortimot 20 år, Tove Forsdahl, ble invitert på Afternoon tea på det Kongelige Slott

Ildsjeler invitert på Afternoon tea

Det er 150 år siden Dronning Maud ble født. I den anledning ble om lag 60 frivillige ildsjelder fra hele landet invitert på Afternoon tea på Slottet, en tradisjon Dronning Maud tok med seg fra Storbritannia da hun kom til Norge på starten av 1900-tallet.

Tove Forsdahl er en av våre trofaste frivillige i Tromsø Røde Kors gjennom mange år. Hun har vært knyttet opp til mange ulike aktiviteter – både for barn, unge og eldre – i sin tid i Røde Kors. I dag er hun særlig aktiv i Besøkstjenesten og Tirsdagstreffet, men stiller stadig opp på ulike arrangementer, stand-er og andre eventer når det trengs. Hun har alltid en varm utstråling og vennlighet over seg hvor enn hun ferdes og hvem enn hun møter. Det er alltid hyggelig å møte på Tove i gangene på Røde Kors- huset i Tromsø uansett om man er deltaker, frivillig eller ansatt.

Frivillig Tove Forsdahl i Tromsø Røde Kors.PNG

– Dagen var fylt av gode, snille stunder

Hun forteller at hun var svært spent før dette arrangementet, men at skuldrene raskt senket seg ettersom alle ansatte ved Slottet og de kongelige selv gjorde alt for å få gjestene til å føle seg vel og velkommen. Før arrangementet fikk gjestene en omvisning i Dronning Sonjas Kunststall. Dette var i seg selv en spesiell og lærerik opplevelse, ifølge Tove. På selve Afternoon tea var Kong Harald, Dronning Sonja og Prinsesse Astrid tilstede. Kongen holdt en tale hvor han hedret Tove og de andre ildsjelene fra frivilligheten, og Dronningen bød på seg selv med historier fra eget liv. De fremhevet begge verdien av ildsjelenes innsats i å forebygge utenforskap og ensomhet, samt det å holde sammen og hjelpe hverandre.

Tove beskriver dagen og arrangementet så fint. –Det var som å bli invitert i et selskap til et par du har stor respekt for og så kommer du dit, skuldrene faller og du føler deg trygg og velkommen. Jeg følte meg så glad hele dagen. Alt var så hyggelig og alle var så vennlige, sier hun. Hun sier også at det visuelle var så vakkert, og at det var så spennende å se møbler og ulike rom på Slottet. – Dagen var fylt av gode, snille stunder.

Gjestene ble godt tatt vare på og servert te, sprudlende champagne, kanapeer, snitter, scones og småkaker. – Alt smakte så godt. De har gode kokker på kjøkkenet, avslutter hun.