Inger (89 år) holder seg i form på Gruppetrimmen

– Mange i min alder er blitt enker og enkemenn, og da er det om å gjøre å ikke sitte hjemme og bare se på TV. Du får kul på ryggen om du sitter for lenge i godstolen.

Inger forteller om hvorfor hun deltar på Gruppetrimmen i Tromsø Røde Kors

Bildet viser en dame på snart 90 år. Hun smiler vakkert til kamera, sittende på en stol.
Inger Lilleeng (89 år)

Hva heter du og hvor gammel er du?

– Jeg heter Inger Lilleeng. Jeg er født i 1931, så da blir jeg 90 til høsten.

Hva gjør dere her på Gruppetrimmen?

– Her på Gruppetrimmen har vi mye fin gymnastikk. Det er en fysioterapeut som leder oss. Hun er kjempeflink. Det er også viktig med musikken som spilles, fordi det er sånn musikk som passer veldig godt til den alderen deltakerne er i, musikk som vi spilte og danset til da vi var yngre. Du får lyst til å bevege deg.

– Fysioterapeuten som leder oss har veldig fine øvelser, alle muskler tøyes. Jeg synes det er veldig viktig å holde alle muskler ved like. Jeg har jo vært med i mange forskjellige gymnastikkforeninger opp gjennom tiden. Da Alfheim ble nedlagt var det bare å lete etter nye treningsmuligheter. Så fant jeg dette stedet her, som jeg er veldig fornøyd med.

Hvordan er det på treninga nå under korona?

–Vanligvis er det jo ett parti klokken 11.00 på torsdager, men nå er vi delt opp i to. Fem var med i dag på hvert parti. Vi tar veldig hensyn til koronasituasjonen. Vi holder også god avstand fra hverandre under øvelsene. Så jeg føler meg veldig trygg.

Bildet viser et knippe eldre damer som trener sittende på hver sin stol. De strekker armene i været og smiler.
Inger holder seg aktiv på Gruppetrimmen

Vil du anbefale Gruppetrimmen til andre seniorer som vil holde seg i form, og hvorfor?

–Ja, det vil jeg absolutt anbefale. Det er veldig viktig, særlig når man kommer opp i alderen. En annen fordel er det sosiale. Mange i min alder er blitt enker og enkemenn, og da er det om å gjøre å ikke sitte hjemme og bare se på TV. Du får kul på ryggen om du sitter for lenge i godstolen. Jeg vil også fremheve at i tillegg til denne trimmen er det viktig å komme seg ut i naturen. Derfor går jeg ofte på tur, i tillegg til å trimme her.

Vil du bli med på Gruppetrimmen?

Les mer om Gruppetrimmen i Tromsø Røde Kors her.

Vil du bli med eller kjenner du noen som kunne hatt glede av å trimme litt sammen med denne fine gjengen? Ta kontakt med:

Kari Lydersen sitter på en benk og ser mot kameraet og smiler, i en rød tskjorte med påskriften "Kæm bryr sæ?".
Kari Lydersen
Daglig leder i Tromsø Røde Kors
Kontorsted
Røde Kors-huset i Tromsø
E-post
kari.lydersen@redcross.no
Telefon
95 47 20 45