–Vi kom til et fantastisk miljø og «æ elska det»!

Solveig er ny leder i Tromsø Røde Kors Ungdom. –Jeg er frivillig fordi jeg vil bidra til at ungdom skal ha det bra og ha et sted å komme til.

Solveig sitter i en sofa. Hun har på en rød t-skjorte og smiler til kamera.
Solveig er leder i Tromsø Røde Kors Ungdom

 

Et første møte med Røde Kors gjennom Fellesverket

Solveig Therese Lakseide (17år) er nylig valgt inn som leder i Tromsø Røde Kors Ungdom. Vi møter Solveig på Tromsø Røde Kors sitt aktivitetshus for ungdom, Fellesverket. Hun svinger inn døra med et stort smil og et herlig vesen. Det er tydelig at Solveig er trygg og trives på Fellesverket.

–Under lærerstreiken i fjor så jeg informasjon om Fellesverket på Tromsø kommune sine nettsider. Jeg ble nysgjerrig og tok med ei venninne, og siden har jeg blitt på Fellesverket, sier hun og ler høyt. –Vi kom til et fantastisk miljø og «æ elska det»!    

–Min vei inn i Røde Kors gikk altså gjennom Fellesverket, fortsetter hun. Fellesverket er en møteplass for ungdom i alderen 13-25 år. Her er det blant annet leksehjelp, gatemegling, arbeidstrening og åpen sosial møteplass for ungdommer, og alt er gratis.

På Fellesverket var det masse å gjøre – man kunne «game», spille bordtennis eller kort, spise varm mat sammen, og ellers bare henge i trygge omgivelser etter skoletid. Solveig opplevde atmosfæren på Fellesverket som veldig god, og de voksne frivillige gjorde også inntrykk på henne. Hun merket at deres trygge tilstedeværelse var bra for ungdommene som kom innom. – Her møtte jeg trygge voksne frivillige og ansatte som ga meg en pekepinne på hva Røde Kors driver med, sier hun.

Gradvis kjente hun på ønsket om selv å bidra og kunne være en trygg person for andre, slik hun opplevde de voksne frivillige på Fellesverket. Hun engasjerte seg derfor i Tromsø Røde Kors Ungdom, som også er en del av Fellesverket.

Hva er «Ungdom»?

Tromsø Røde Kors Ungdom, også bare kalt «Ungdom», består av unge i alderen 13-30 år som arrangerer aktiviteter for andre ungdom. Noen ganger arrangeres aktiviteter på Fellesverket og andre ganger inviteres det til aktiviteter «utenfor huset». Dette kan være turer på kino, bowling og minigolf, og alt er gratis for ungdommer. «Ungdom» driver også holdningsskapende arbeid med mål om å sette fokus på tema som berører ungdommer i byen vår.

Et ønske om å bidra for andre unge

–Som deltaker på Fellesverket, så ser jeg veldig mye, blant annet viktigheten av de trygge voksne sin tilstedeværelse. Det føles også trygt og godt å komme hit. Dette gjør meg mer engasjert, og jeg vil derfor bidra med ressursene mine til at ungdom har det bra og har et trygt sted å komme til hvor de kan være seg selv. Derfor meldte jeg meg inn i Røde Kors. Men jeg er også frivillig fordi jeg liker å være engasjert og jeg liker å være blant folk, sier Solveig om hvorfor hun er frivillig!

Oppfordrer andre ungdom til å bli frivillig

–Akkurat nå trenger vi flere frivillige i «Ungdom» i Tromsø! Så hvis du er over 13 år, er engasjert eller vil bidra inn mot ungdom, så er du hjertelig velkommen. Bli med - vi er en sykt fin gjeng, avslutter Solveig entusiastisk!

Tromsø Røde Kors setter stor pris på Solveig sitt engasjement for andre unge i byen vår!

Du er velkommen som frivillig! Meld deg på www.mittrodekors.no