En kvinne og mann poserer smilende midt i et møterom med deltagere i bakgrunnen. Vis bildetekst
GOD START: Karoline Abelvik og Tor Stendahl Rambraut er henholdsvis nestleder og leder for nye Ørland Røde Kors. De arrangerer ofte medlemskvelder så de frivillige får både faglig og sosialt påfyll.

Velkommen tilbake, Ørland Røde Kors

Etter mange år uten Røde Kors har Ørlandet igjen fått en lokalforening. Nå er målet å bygge opp en stabil gruppe av frivillige og bli en viktig brikke i den lokale beredskapen.

– Det bobler jo over av inspirasjon og glede etter oppstarten. Det skal vi ta oss tid til å kjenne på og nyte, sier Tor Stendahl Rambraut.

Han er nyvalgt leder for Ørland Røde Kors og har planen klar for årene som

kommer.

Røde Kors vil bidra til å styrke den lokale beredskapen med godt trente frivillige som kan bidra til søk og redning. Spesielt til sjøs.

Et naturlig valg

– Når vi ser rundt oss er det jo mye aktivitet på sjøen. Ørlandet har mange båtklubber og store miljøer for både kajakk, dykking og kiting. Da blir det naturlig for oss å legge innsatsen vår der.

Den ferske ledelsen har gjort en grundig Røde Kors-vurdering for å finne ut hvilke behov som finnes i lokalmiljøet og hvordan Røde Kors kan bidra til å møte dem.

Røde Kors kan bidra med mye for alle målgrupper. Alt fra besøk hos ensomme eldre til fritidsklubber for ungdom og hjelpekorpset som blant annet driver med søk og redning – for å nevne noe. Før oppstart vurderer frivillige nøye hvilke aktiviteter lokalsamfunnet har behov for.

– Det vi så her var blant annet at både Ørlandet og Bjugn allerede har veldig mange gode tilbud for ungdom og eldre – både kommunalt og gjennom annen frivillighet. Dermed ble det lett for oss å sette alle kluter til for å danne et sterkt hjelpekorps, sier Rambraut.

Vil ta tid

Det er ikke som å skru på en lysbryter. Å utdanne frivillige til Røde Kors hjelpekorps tar både tid og innsats.

Rambraut er klar på at det ikke blir kjøpt inn hverken båt eller ATV med det første. Han ser for seg å bruke det neste året på utdanning av frivillige og videre rekruttering.

– Vi er helt i startgropa enda. Det vil kreve mye av oss for å bli en stabil organisasjon med trygge, dyktige frivillige, og vi skal ta oss tid til å gjøre den jobben grundig.

Besøk Ørland Røde Kors