Deltager gir en klem til Ferie for alle-frivillig mens de poserer smilende for kamera. Vis bildetekst
SAMMEN: Både frivillige og deltagere sitter igjen med gode minner etter et ferieopphold sammen, forteller Røde Kors-frivillig Inger-Ruthgerda Wellendorf.

Gode minner fra vinterferien

Smilene, latteren og energien gir meg en velkjent følelse. Heller ikke denne vinterferien skulle jeg ønske at jeg var noe annet sted enn akkurat her, forteller Ferie for alle-frivillig.

Det er fredag. Jeg sitter på kontoret og lar tankene vandre. 

Jeg tenker på vinterferien som snart er i gang og de flotte menneskene jeg skal møte. På ungdommene og barna som både gir meg glede og energi, og som kan røre meg til tårer.

Det jeg tenker på er Ferie for alle. På alt forarbeidet som er blitt gjort for å gi familier en ferie som de vil ha glede av og huske lenge.

Alle er like spente

Koronasituasjonen har gjort oss litt bekymret. Jeg håper alle familiene som har gledet seg får muligheten til å bli med. 

Jeg gleder meg. Det gjør også mine fem flotte med-frivillige som skal bidra til lek og moro denne vinterferien.

Dagen kommer. Vi står på tunet og tar imot bussen. Den har plukket opp familier på veien. Bussen er full av forventningsfulle barn, ungdom og voksne som kommer ut og hilser på oss frivillige. 

Innerst inne er nok vi like spente på de neste dagene som dem.

Fire barn klemmer dame.
KLEM: En stor klem til mamma på siste dag av vinterferien. Sammen med 11 andre familier har de tilbrakt vinterferieuka på Teveltunet i Meråker, med hyttekos, lek i snøen og tur i klatreparken.

Lek i vinterlandskap

Teveltunet i Meråker viser seg fra sin beste side med nydelig snø og klarvær. (Jeg må være ærlig å si at uka ga oss etter hvert både snøbyger og sterk vind, men starten var idyllisk.)

De neste dagene får deltagerne utfolde seg i Rypetoppen klatrepark som ens ærend holder åpent for oss. Uteaktiviteter står på planen hver dag. Vi legger til rette for mange ulike aktiviteter så alle barna kan få kjenne på den gode mestringsfølelsen.

Når alle er slitne og klærne må tørke står de varme hyttene klare for oss.

Ingenting jeg heller ville gjort

Uka går fort. Vi fyller den med til gode samtaler, lek, dans og spill. Vi knytter nye relasjoner og gjør det vi kan for at alle skal føle seg sett.

Smilene, latteren og energien fra alle deltagerne gir meg en velkjent følelse. Heller ikke denne vinterferien skulle jeg ønske at jeg var noe annet sted enn akkurat her. 

Som så mange ganger før er det tyngste denne gangen også å ta farvel.

Portrett av smilende frivillig. Inger-Ruthgerda Wellendorf.
GLAD: Smilet sitter løst for Inger-Ruthgerda Wellendorf etter en uke med vinterferie og gode opplevelser med familiene på Ferie for alle.

Denne teksten skrev jeg etter vinterferien 2022. Jeg føler meg privilegert som får oppleve dette og håper at mange flere enn oss seks som var frivillige denne gangen får mulighet til å oppleve hvor fantastisk det er å være frivillig i Ferie for alle. Jeg gleder meg til feriene som kommer, og oppfordrer alle som vil til å bli med oss for å gi barn gode ferieopplevelser i årene fremover.