Portrett. Frivillig i Røde Kors Hjelpekorps-uniform. Vis bildetekst
FRIVILLIG: Mira Huseth er frivillig i Inderøy Røde Kors. En av aktivitetene hun brenner for er nattevandring. (Foto: Aleksander Båtnes / Røde Kors)

På nattevandring med Mira

Mira Huseth er frivillig i Inderøy Røde Kors. En av aktivitetene hun engasjerer seg i er nattevandring.

– Å være nattevandrer er noe av det mest givende med å være frivillig i Røde Kors. Vi får lov til å være trygge voksne som kan tilby et pusterom, en skulder, ett plaster eller en selfie til ungdom som er ute og tester hvordan vingene fungerer. 

Nattevandr

ere er frivillige voksenpersoner som er til stede der ungdom ferdes. Med bevisste, edru voksne skapes et tryggere gatebilde. 

– Voksne har godt av å se hvordan ungdommene har det når de er ute på egen hånd. Antagelig tenker de at det er mye verre enn realiteten. Jeg synes i alle fall det er veldig fint å se hvor flinke ungdommene er til å ta vare på hverandre.

To uniformerte Røde Kors-frivillige passer på under utendørs russefest.
NATTEVANDRING: Røde Kors-frivillige til stede for russen natt til 1. mai. (Foto: Inderøy Røde Kors)

Blir satt pris på

Ikke bare passer ungdommene på hverandre. De legger også merke til og anerkjenner innsatsen som legges ned av de frivillige nattevandrerne.  

– Uten unntak får vi som frivillige hver eneste gang takk fra ungdommene for at vi er der. Det er både lønn og motivasjon nok til at jeg vil fortsette å stille opp år etter år.

Nattevandring startes opp ulike steder basert på behov. Hos noen Røde Kors-foreninger betyr det at det er en fast ukentlig aktivitet, mens det hos andre er sjeldnere. På Inderøy er det i først og fremst nattevandring på våren og tidlig sommer når det er russetid og andre utendørs arrangementer for ungdom i bygda. 

– Det siste året har det vært nok frivillige og stort nok engasjement til at vi har hatt flere nattevandringer gjennom året. Jeg forstår godt at folk blir inspirert til å gjøre mer, for det er en super aktivitet. 

– Best i lag

Inderøy Røde Kors har også i mange år hatt et tett samarbeid med FAU ved ungdomsskolen. Foreldre derfra stiller opp for å bidra til nattevandringen sammen med resten av de Røde Kors-frivillige. 

– Det er bare enda et eksempel på “best i lag”-tanken som vi har her på Inderøya. Vi er veldig gode på å samarbeide og det gir virkelig resultater. 

Nattevandrere står oppstilt klare for vakt for Inderøy Røde Kors.
STÅR SAMLET: Både frivillige organisasjoner, foreldre og kommune samarbeider godt på Inderøy. Spesielt på nattevandringene i russetiden sørger de for å ha nok folk på plass, og alltid frivillige fra hjelpekorpset som er godt trent i førstehjelp. (Foto: Inderøy Røde Kors)