Person med ryggen til blir filmet. Svart t-skjorte med strekfigur og teksten "tur". Vis bildetekst
UNIFORM: Tore Strugstad står med ryggen til for å vise frem t-skjortene til turgruppa. Sammen med Zaid og resten av de frivillige planlegger og går han turer hver måned. (Foto: Aleksander Båtnes / Røde Kors)

På tur med Tore

Han har blitt som en far for turgruppa i Steinkjer Røde Kors. Gruppa har blitt som en stor familie og har vært på tur sammen hver måned i over et tiår.

Jeg heter Tore og er leder i Steinkjer Røde Kors Turgruppe. Jeg leder også aktiviteten Team Red Cross som er et tilbud til de som liker å spille volleyball.

Turgruppa vår ledes av et arbeidsteam på sju personer som planlegger, tilrettelegger og gjennomfører. Hvert år planlegger vi et program som går over 12 måneder med en tur hver måned.

Portrett av mann. Svart t-skjorte. Røde Kors-bygg i bakgrunnen.
FRIVILLIG: Tore Strugstad er frivillig i Steinkjer Røde Kors. De siste ti årene har han bidratt til frisk luft, god stemning og inkludering i turgruppa. (Foto: Aleksander Båtnes / Røde Kors)

Dårlig vær er ingen hindring

De lørdagene det regner eller sludder sidelengs virker terskelen til oppmøtestedet på Steinkjer togstasjon svært høy. Det er nesten så en gruer seg.

Uten unntak er hele holdningen snudd når turgjengen er samlet og vi har trukket toppelua godt nedover ørene og begynt å gå.

Disse turene er skikkelig energipåfyll. Mye latter, gode samtaler og så er det så godt å bli litt sliten og sulten. Turmat er viktig for oss. Både næringsmessig og sosialt. Vi våger også å påstå at vi blir litt sprekere for hver tur.

Lang tradisjon for tur

Turgruppa har holdt på i mange år. Ewelina er blitt "mor" i Turgruppa og har vært aktiv i over 12 år.  Jeg er blitt "far" etter å ha ledet gruppa i over 10 år. I tillegg har vi Zaid, Mohammed D, Mæhdi, Rihab og Monica. Hemmeligheten tror jeg er at vi er flere som trekker i trådene og kan fordele oppgavene internt.

Om en er forhindret i å møte, gjennomfører de andre i gruppa. Samtidig er det viktig med et kontaktnett inn til målgruppen vår.

Målet vårt er "turer med fokus på inkludering og integrering". Det synes vi at vi lykkes med.

Gruppebilde av turgruppa til Steinkjer Røde Kors.
Turgruppa til Steinkjer Røde Kors er på faste turer sammen hver måned. Både korte og lange, med og uten overnatting. Her fra tur til Åndalsnes hvor de gikk på Rampestreken. (Foto: Privat)