Sissel Thorsen gir statsministeren omvisning i utstyrsbua. Vis bildetekst
Sissel Thorsen ga statsminister Jonas Gahr Støre en omvisning i utlånssentralen og en innføring i alt den lokale frivilligheten får til. (Foto: Aleksander Båtnes / Røde Kors)

Statsministeren besøkte frivilligheten i Namsos

– Et velfortjent klapp på skuldra til de frivillige, sier Sissel Thorsen som leder frivilligsentralen.

Jonas Gahr Støre fikk omvisning i både utstyrsbua og bruktbutikken da han besøkte Namsos. 

– Det (frivilligheten, red.anm.) er alltid verdt et besøk. For det er en veldig viktig del av et lokalsamfunn, sa Støre til NRK Trøndelag under et radiointervju på morgenkvisten. 

– Rundt frivilligheten skjer det veldig mange aktiviteter som gjør det mulig for folk å delta, som gjør det mulig å få en håndsrekning og som gjør det mulig for frivillige å hjelpe andre.

Jonas Gahr Støre ser seg rundt i lokalet fylt av utstyr til fritidsaktiviteter.
Jonas Gahr Støre omringet av ski, hjelmer og liggeunderlag. Det er mer enn nok å se på når du tar en runde gjennom Bua Namsos. (Foto: Aleksander Båtnes / Røde Kors)

– Som tidligere generalsekretær i Røde Kors har jeg sett hvor viktig det er for folk å kunne delta i frivilligheten, la Støre til.

Mye frivillig aktivitet

Alt dette er også gode beskrivelser av frivilligheten i Namsos, som har satset bredt, både gjennom mange tilbud og tette samarbeid mellom organisasjoner. 

BUA Namsos og Bruktbua som statsministeren besøkte eies og driftes av Namsos Frivilligsentral og Namsos Røde Kors. I tillegg har de en bruktbutikk på kjøpesenteret og et småbruk utenfor sentrum.

Svein-Arild Rye viser frem Bua Namsos
Svein-Arild Rye forteller statsministeren hvordan utlånssentralen fungerer. Rye liker å ta imot utstyr fra de som har lånt, fordi de kommer tilbake med store smil og historier om hva de har gjort. (Foto: Aleksander Båtnes / Røde Kors)

Gjennom aktiviteten på alle disse stedene kan frivilligheten tilby inkludering, arbeidstrening, norsktrening og være en positiv drivkraft for å få ting til å skje i lokalsamfunnet.

Glade for besøk 

– Vi er glade for at arbeidet vi gjør blir lagt merke til. Vi ser at innsatsen nytter og at lokalsamfunnet har bruk for det i vi gjør, sier Sissel Thorsen.

Hun er daglig leder i Namsos Frivilligsentral og én av flere viktige drivkrefter i den lokale frivilligheten. Hun fikk oppgaven med å vise Støre rundt og fortelle om tilbudet, og var veldig fornøyd med responsen.

Smilende Sissel Thorsen snakker med en gruppe frivillige.
Sissel Thorsen er ansatt i Namsos Frivilligsentral, som eies og driftes av Røde Kors, Hun koordinerer og videreutvikler den frivillige aktiviteten og tilbudene i Namsos. (Foto: Aleksander Båtnes / Røde Kors)

– Han var oppriktig interessert i det frivillige arbeidet og det vi har gjort for å skape flere gode møteplasser for inkludering og meningsfylte aktiviteter. Han var spesielt opptatt av BUA, og var helt enig i at utstyrssentralene må sikres trygge rammevilkår. 

– Det at statsministeren ville komme på besøk, opplever vi som en stor anerkjennelse av arbeidet som gjøres av den fantastiske frivilliggjengen vår. Det gir både motivasjon og stolthet over alt vi får til sammen, konkluderer Thorsen. 

Fasade til Bua Namsos og bruktbua. Trehus på brygge i Namsos.
På kaia i Namsos sentrum finner du både Bua Namsos som låner ut fritidsutstyr og Bruktbua. (Foto: Aleksander Båtnes / Røde Kors)