En jente sjekker tauet og gjør seg klar for å klatre, mens andre deltagere ser på. Vis bildetekst
AKTIVITET: Klatring er bare én av mange aktiiviteter under uka som Stjørdal Røde Kors arrangerer.

Arrangerte aktivitetsuke for ungdom

– Vi ser at det er et behov for denne typen aktiviteter, og at det også kan være nyttig å arrangere dem lokalt, sier Inger-Ruthgerda Wellendorf i Stjørdal Røde Kors.

Hun og flere frivillige er i Storvika, en fem minutters kjøretur utenfor Stjørdal sentrum. Rundt dem er ungdom i gang med både klatring i berget, bading og triksing med fotball. 

De er alle en med på aktivitetsuka som Stjørdal Røde Kors arrangerer denne sommeren. Et lokalt initiativ for å gjøre enda mer for barn og unge. 

ingerruthgerdasmall
FRIVILLIG: Inger-Ruthgerda Wellendorf er én av de frivillige som arrangerer aktivitetsuke i sommer.

– Vi har jo mange aktiviteter som gir gode ferieminner for barn og ungdom i familier med krevende økonomi. Ferie for alle arrangerer ferieopphold for hele familien, og vi har ungdomsopphold hvor ungdom fra fylket får reise på en lengre tur sammen. 

Men Wellendorf mener vi må huske at ikke alle har muligheten til å reise bort en uke. 

– Derfor ville vi lage en aktivitetsuke her i og rundt Stjørdal, og det er jo veldig mange ting vi kan gjøre. 

Ifølge henne gikk det både raskt og smertefritt. De så at det var et behov for organiserte aktivteter for ungdom, de sendte en søknad og fikk finansiering, etter det var det bare å samle frivilligtroppene for å starte planleggingen av gode sommeropplevelser.

210630 - Aktivitetsuke i Stjørdal_8B1A5903 copy
SOMMER: Med sol, varme og lukten av sjø er det ingen tvil om at det er sommer i Storvika i Stjørdal.

Fottur med grilling, streetdance med instruktør, ridetur og aktiviteter i stall. Det er uten tvil planlagt en innholdsrik uke. 

– Det viktigste for oss er å gi ungdommene en uke til å nyte sommeren, kjenne på spenning, mestring og ikke minst få nye venner.